onsdag 21 september 2011

Lägesrapytt

Idag känner jag mig precis så här, glad och varm :)

Mitt tempo är ändrat, jag har förmånen att kunna gå till skolan. Skönt oavsett om det regnar, på med regnstället bara!
Det tar ca 20 minuter om man går i ett normalt tempo, känna dofterna av tallbarr på den våta marken, klappa på en katt som sitter på en stenmur. Inte så där som jag brukar göra, jagande efter tiden, av någon konstig anledning brukade marginalerna vara väldigt små. Men i tid skulle jag vara! Nu ser jag till att jag har en halvtimme på mig innan lektionen/föreläsningen ska börja. Jag hinner ställa in min mat i kylskåpet i det gemensamma lunchrummet, lägga in jacka och annat i det lilla skåpet jag "hyr".
Många elever går på skolan, alla åldrar, första dagarna hittade/kände man inte igen sina klasskompisar och då blev det att man satte sig vid ett bord där det fanns plats. Att prata med någon annan var inte konstigt, sedan hälsar man på varandra i korridorerna, kul.
Klassen jag går i är fylld med goa personer, vi börjar känna varandra lite bättre nu och det är go stämning. Har förvarnat några att jag kan vara ironisk och gillar att skämta, jag skojade vid tillfället och märkte att personen i fråga tyckte det blev lite pinsamt (fast det var det ju inte). Har genom åren märkt att en del (många...) har lite problem med min ironi och tar mig på fullständigt allvar. Jag ser nog lite stram ut, för de som inte lärt känna mig ännu. Men jag är en rolig prick :) (Ja ja om man har samma humor som mig, ok)


Nu har jag hunnit med lite skojigt på kvällarna också, kören igår gav mig massa energi. jäkla kul att sjunga i kör! Framåt är det stickcaféer, sip & knit och till helgen ska jag hitta tillbaka till min sömnad. Kommer att bli några gånger framöver under hösten. Jag har ju ett gammalt kviltprojekt liggande, den här kanske någon kommer ihåg som följt mig ett tag. Den ska jag ta med och min påbörjade stickväska.


Har jag inte gjort ett fint konstverk, solen där uppe? Hade ingen bild på en go sol så jag fick åstadkomma den själv i paint. Tjusig eller hur?!. ;)

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Känns stärkande att läsa ditt inlägg, så fyllt av glädje och lugn!

Susilull sa...

Du verkar trivas i dina nya rutiner. Det där att ta sig tid och insupa allt runt omkring sig är nyttigt. Och vet man att man skall gå till skolan/jobbat, är det inte så mycket att fundera över, det är bara så - på med kläder efter väder. Jag har också en 20 minuters promenad alt. en 5-minuters cykeltur till jobbet. Och den ger ibland energi åt resten av dagen!