tisdag 6 september 2011

Äventyr som heter duga

Ja då ska jag sätta mig på skolbänken, igen.
Imorgon blir första skoldagen, ja egentligen började de igår, jag var 1:a reserv till utbildningen och  hade sån tur att en person uteblev. Så igår kväll ringde de mig, "är du fortfarande intresserad" -JAAAAA! (Tänkte jag, inte skrek ;) ), ja absolut, svarade jag. Gick och jobbade idag för att fixa och dona på jobbet, ville inte bara lämna det så brutalt utan en hel del fix, kanske var brutalt ändå...
Igen ja, jag har pluggat tidigare och har även ändrat yrkesbana. Jag är en nyfiken och en driven natur och för mitt eget välbefinnande behöver jag utveckling och utmaningar. Ser ingen nackdel i att prova på olika saker, snarare något positivt. Alla erfarenheter har man nytta av någon gång.
Men jag trodde nästa det var kört! Visste sedan midsommar att jag var reserv nr. 1, tänkte, så klart kommer jag in! Trodde också att jag skulle få svar snabbare, så fort de var tillbaka på skolan ringde jag och kollade. De hade gjort överintag i år och ingen hade tackat nej... Då började jag fundera på om jag kanske inte skulle komma in. Men det gick ju vägen!


Vad ska jag göra nu då? Jo, jag har tänkt att bli Vårdadministratör eller Läkarsekreterare eller Medicinsk sekreterare. Kärt barn har många namn men numera är det Vårdadministratör. Det lustiga är att när jag var liten var det ett yrke jag funderade över.
I våras kom jag att tänka på detta pg.av. facebook. Du skulle i någons logg skriva vad du skulle ha för namn, om du tog ditt andranamn och din mors efternamn som ogift, och vad du skulle jobba med utifrån vad du önskade som barn. Jag funderade och sökte sen info om arbete och hittade en yrkeshögskoleutbildning. Det är bra, för de för inte utbildningar om det inte finns behov av yrket på arbetsmarknaden. Jag bär på en bra kombo med tidigare administrativt arbete och studier inom bl.a. sjukdomslära och fysiologi. Roligt att det kan komma till nytta :)


Oj oj trött i huvudet, får nog glutta lite på TV:n innan jag hoppar säng.


Må så gott, igelkott!

5 kommentarer:

Maria sa...

åh! Vad roligt! Grattis! Det måste kännas underbart! Jättestort lycka till!

Medea sa...

Grattis till att du kom in!

Rosenvante sa...

Grattis!
Modigt o tufft gjort tycker jag, lycka till.

Renée sa...

Grattis och hoppas du får det riktigt roligt!!!

Anonym sa...

Grattiskramar från Maritha! =)