lördag 13 oktober 2012

Natta

Jodå, här bakom palmblad och ljuseffekter står en man och spelar flöjt.

Ab hann ner på stan före mig så hon följde med Stadsmuseets stadsvandring - De osynliga. Jag har gått med på deras vandringar tidigare och de är intressanta och roliga, rekommenderas varmt. Jag anslöt i slutet av vandringen och fick lyssna till de sista meningarna, sen mötte vi
A-L. Först lite fika och så gick vi till Palmhuset för att lyssna på en man som spelade på olika flöjter. Palmer, mörkt och mysigt med porlande vatten i bakgrunden. Han spelade bl.a. på tvärflöjt, ett instrument jag försökte behärska under 5-6 år tills min musiklärare gav mig ett ultimatum. "Antingen börjar du träna hemma mellan lektionerna eller så slutar du!" Jag slutade... Flöjten ligger någonstans i skåpen, är det dags att börja igen?

Här i den vackra aulan som finns i en utav universitetets byggnader lyssnade vi på blandad kompott av körsång. Flera olika körer underhöll under ett par timmar. Vi stannade en stund och de som var klart muntrast var de som började kvällen.
Jag blir så himla sugen på att börja sjunga i kör igen! Har gjort några försök under årens lopp och nu känns det aktuellt att försöka på riktigt när jag börjar jobba igen.

Mer av den vackra aulan.
Maffig manskör x 2.
Efter skönsången blev det en sväng till galleri med Hans Arnolds bilder och sen Ond design på Röhsska museet, intressant och tankeväckande utställning.
Det fanns mycket mer att titta på denna kväll, Världskulturmuseet var lockande och även Röhsskas - Japanska spökhistorier för vuxna men vi gav oss för kvällen. Vi var nöjda med det vi sett.

Kan det bli lite sol denna lördagen tro?

1 kommentar:

Mina dagar sa...

Men så mycket fint ingick uppleva!
Ska försöka mig på din mössa!
Kram