söndag 10 juli 2011

Provlappar

Vi hade kanonväder hela veckan på Tjörn. Jag hade gärna suttit ute och stickat hela dagarna :) men fick nöja mig med pauser och på kvällen. Tycker det är så skönt att vara ute när vädret tillåter. Fåglarna i träden utanför kurslokalen underhöll oss, det var ett himla hallå på dem.
Första dagarna pysslade vi bl.a. med flerfärgsstickning, krokning, olika uppläggningar och virkning. Man vill prova på så mycket som möjligt och då blir det mest provlappar. Kanske smartare att välja en teknik och sedan se till att lägga ner ordentligt med tid på just det och sticka något som blir något man kan använda.

Här har jag testat olika tekniker vid flerfärgsstickning.

Det här "armbandet" var roligt att virka.

Hm, ja, den här lilla lappen är flerfärgsvirkning. De flesta virkade en grytlapp eller disktrasa. Om jag hade gjort den bredare och längre hade mönstret visat sig bättre. Men nu gjorde jag inte det å då ser det ut så här. Har i alla fall testat flerfärgsvirkning. Jag är inte så himla mycket för virkning men lite sugen på att kaaanske ge mig på African flower någon gång.

Inspirationsbord
Titta vad fina nystan det blir när man har tillgång till nystmaskin.
 
Det här med att köra bil efter olyckan är besvärligare än vad jag ville tro (innerst inne förstår jag ju).  Är mentalt trött. Helt ologiskt så blir det obehagligt på motorväg men en landsväg med 90-hastighet funkar bra. Och olyckan ägde inte ens rum i den hastigheten. Men inget är väl logiskt i detta. Att köra på fyrfilig väg i 70 funkar bra, genom tunnel och även inne i röran mitt i stan. Skulle sätta mig och åka upp till Hallsberg idag men det går inte, det är för långt och för många timmar på en gång. Blir tåg imorgon istället. Det får ta sin lilla tid och jag får kämpa på.
Tur att jag är envis!

4 kommentarer:

Ingaredstoka sa...

Det låter som om du haft en kanonvecka!! Roligt att prova på så mycket olika och träffa lite nytt folk!
Tänker mkt på dig, kämpa på!!
Hoppas vi ses snart!!
Kram Susanne

Rosenvante sa...

Kul att få prova lite nytt och få lite nya idéer.
Låt det ta tid med körningen.
Jag var med i en ordentlig vurpa som barn, och jag har svårt att sitta bredvid. Jag kör alltså även som passagerare, urjobbigt för alla. Men jag kör själv och det har gått bättre o bättre med åren. Så ta´t försiktigt bara så ska du se att det lossnar.

Anna Vinterverkstan sa...

Så trevligt att lära känna dig! Håller dessutom med! vi kunde varit ute mer.

Anna

Ulla-Bella sa...

Så lurt og lage slike små prøvelapper. Mange ideér å prøve:)