lördag 3 december 2011

Efterlysta tips

Först vill jag tacka för alla kommentarer jag får, jag tycker det är så kul när jag får ta del av era funderingar om saker och ting. Det är roligt med utbyte. Det värmer! Via kommentarerna hittar jag även nya bloggar att läsa, trevligt trevligt! :)

Några var nyfikna på tipsen jag fick igår.


Från början hade jag tänkt sticka tröjan i föregående inlägg utan ärmar och högre krage. Insåg mitt i alltihop att den skulle bli för varm för mig på sommaren eftersom garnet består av 40% ull, 50% morbärsilke och 10% bourettesilke. Jag hade köpt de sista härvorna som fanns och det var någon gång i våras/början av sommaren. Jag hittade ett ställe som fått in nya härvor men ett annat färgbad. 
För ett tag sedan slängde jag ut en fråga på Facebooks online stickcafé.

Frågan löd: 
Hur ska man tänka kring stickning och garn med olika färgbad?

Fick då rådet att det var bättre att ex. sticka en hel ärm i det nya garnet för det kan synas var övergången är om man bara "skarvar". Det kan bli en tydlig "kant"/övergång. Att sticka ett helt stycke gör att det inte blir så markant. Kände mig inte jättelockad att repa upp ärmarna igen och sticka om, så jag stickade så långt det gick. Resultatet blev då att kragen och ärmarna blev lite korta. Det hade varit skönt med långa ärmar och en lång krage att stoppa ner min långa hals i. Men jag är nöjd ändå, behöver inte använda den när det är som kallast.


M´s tips var att repa upp en bit på båda ärmar och krage, sedan varva mellan de olika färgbaden. Antingen vartannat varv eller flera varv av varje färg, varvat (om ni fattar hur jag menar). Om färgen skulle skilja sig mycket blir det en annan övergång som lurar ögat lite, eller om man ska kalla det en effekt. Ett annat tips var att sticka med en avvikande färg, randat med ursprungsgarnet. 
Det tycker jag var riktigt bra tips!

Om någon mer har tips så är jag jättenyfiken!

Ute är det riktigt busväder, blåst och regn.
Ser inte ut som det kommer att bli ljust idag, känns redan som kväll.
Får tända lamporna så jag vaknar.

Må så gott!

2 kommentarer:

4U2 sa...

Alltid roligt när man ställer en fråga och folk gärna vill hjälpa till. :)

Bland nystan o papper sa...

Ja det är också roligt att höra vad folk har för idéer, traditioner eller vad de ska göra :)