onsdag 31 augusti 2011

Uttråkad

Ååååh, känns redan toppen, kommer att bli såå beautiful!
Färgskiftningen i det grönbruna har precis börjat men syns dåligt på fotot.
Garnerna jag använder är Vinterverkstans silkemohair (det mjukvita) och Zauberball, färg Wurzelsepp. Gissade att ordet hade något med svampar och skog att göra men har inte klurat ut riktigt vad det betyder. Wurzel ska visst betyda "roten" om nu google har rätt...
Det är riktigt gosigt att sticka med dem i alla fall. Tror det vita kommer att lyfta den mörkt gröna, fint att få in lite ljus i sjalen. Vad jag stickar för mönster? Det är en Revontuli.

Nej, det är inte sjalen jag blir uttråkad av. Den är snarare en terapistickning idag. Vill ha lite äventyr. Tycker det händer för lite roliga saker just nu. Är nog socialt understimulerad, då äkta socialt umgänge... Har inte varit på stickcafé på veckor :( Saknar det umgänget. Visserligen vet jag att det snart finns möjlighet igen men nu har det blivit för glest emellan.
Det som ändå är roligt är att stickcaféet som ska börja hos mitt i centrum blev till p.g.a. massage. Jo du läste rätt, massage.
Jag var hos Ingela och fick skön massage och efteråt satt jag kvar i hennes mjuka soffa med en kopp kaffe. Jag satt där och funderade, tittade mig omkring, tyckte om den ljusa och mysiga lokalen. Tänkte att det skulle vara mysigt att ha stickcafé där. Pratade en stund med Ingela och det visade sig att hon hade haft tankar på att starta stickcafé. Jag tänkte att det kanske skulle gå att få med måndagsgänget (Steinbrenner) jag stickar med hit. Mysigare än där vi varit hittills. Sagt och gjort, Ingela var på och jag kollade med några av damerna. De verkar positiva till bytet. Så snart, den 12 september drar det igång, du kan se info i högerkanten. Samma vecka på fredagen är det Sip & Knit :)

Hm, undrar om det är dags för mig att bjuda hem lite vänner på stickträff? Lite käk, snack, skratt och stickmys några timmar. Mmm, det vore nog inte dumt att fylla på den bägaren i kroppen.

Ooops lunchtid passerad sedan länge, dags att få i sig lite käk och städa... Eller nä stickar nog vidare en stund :)

Vad fyller på din må-bra-bägare?


3 kommentarer:

lotta öster om heden sa...

Tack för underbar läsning som alltid hos dig.Jag har fyllt min osynliga ryggsäck med massa pussar,kramar och en roliga bus från barnbarnen som har åkt hem till Dubai i dag

Anonym sa...

Jag kunde inte låta bli att snoka lite runt garnnamnet, språk och speciellt tyska fascinerar mig. Detta hittade google: http://dictionary.reverso.net/german-english/Wurzelsepp

//Karin

Bland nystan o papper sa...

Kul Karin :)
Alltså är det en bondlurks sjal... ;) Passar väl bra, jag kommer ju från landet från början.