lördag 13 augusti 2011

Slicka sig på fingrarna...

... ska man inte göra om man jobbar på café.
Jag promenerade ner på stan idag för att äta lunch, kika på folk och utställningar på Konstmuseet. Hamnade till slut på Rosenkafeét. Eftersom jag inte hade något sällskap så väntade jag vid disken på min varma klämmacka för att sedan leta upp ett bord ute i solen.
De hade fasligt mycket att göra och det var inte konstigt om de var stressade, det tog tid att få sin mat. Jag brukar inte vara så kinkig, men.
Under tiden jag väntade hann jag notera att ena tjejen plötsligt slickade av sina tummar medan hon preparerade maten. Det var inte en gång utan hon upprepade detta. Sedan lade hon upp mat på tallrikarna med samma fingrar hon nyss slickat av... En tjej som ryckte in för att hjälpa till satte först upp sitt hår, sköljde sedan snabbt av händerna under kranen, utan att tvåla in dem. Sedan hjälpte hon också till med maten, med fingrarna. Fräscht, not!
En sak är väl om du bereder mat så hemma, men, jag har läst mikrobiologi (visserligen bara 5 poäng, vår föreläsare äter aldrig buffé på restaurang...) och gjort odlingar på nytvättat hår, disktrasa, handtaget till toa och annat. Nytvättat hår är inte rent! Jag blir inte förvånad om gäster blir magsjuka på restauranger, folk är i allmänhet okunniga om bakteriespridning (eller tror inte det spelar så stor roll), tvättar du händerna efter du varit på toa? Alla gör tyvärr inte det.
Under utbildningen jobbade jag en sommar i ett kök till ett äldreboende, så jag vet vad jag såg där och vad vårdpersonalen gjorde i köket. De skulle inte ens vara där och definitivt inte med sina fingrar. Nog om detta!
Vet inte om ni kan se det jag ser. Denna vy möter mig på väg till jobbet. En tidig lördags- eller söndagsmorgon är det stilla och i stort sett tomt på folk och trafik. Tycker det är lite magiskt eller vackert t.o.m. Backen nedför, himlen, den blågröna skogen längst bort, de ärggröna kupolerna och alla vackra byggnader i olika material från olika tidsepoker. På fotot ser man nätet av alla ledningar till gatubelysning och till spårvagnarna, har inte tänkt på det innan.
Har nog alltid tyckt det varit roligt att titta på byggnader, utsmyckningar m.m.
För många år sedan upptäckte jag efter några tågluffningar och resor att en sak ofta återkom på de foton jag tagit. Närbilder på detaljer till skulpturer och butiksskyltar. Olika symboler helt enkelt.
Vad brukar fastna på dina foton?

Återkommer med rapport om mina stickningar och nya projekt :)


Önskar skön lördagskväll!

6 kommentarer:

4U2! sa...

Ofräscht är det! Värst är det dock på vårdinrättningar, läkare är värst med hygienen men alla där brister. Jag brukar fråga mig om de glömt vad de där flaskorna med decinfektions medel är där för. (Jobbat med de därför vet jag)

moffan sa...

Hej! Fin blogg du har. Jag blev ju lite nyfiken sedan jag sett dig på Stickdejten.
Petra

Maria sa...

Det ser helt klart ut som om det är Achebergsgatan men det liknar dessutom San Francisco. Härligt! Nu saknar jag mitt Göteborg.

Bland nystan o papper sa...

Tack moffan.
Ja det är Aschebergsgatan, kul koppling till San Francisco :)

Rosenvante sa...

Jag noterar också hur de gör i kök, tänk de som tar i pengar och sen bereder maten, fy så äkligt.
Funderade just vad det var för ledningar över vägen, det var väldigt många elledningar får jag säga. Ser nästan ut som man är utomlands nånstans.

Kerstin sa...

Usch, det gör en så irriterad. Tycker rosenkaféet ligger så fint men det var länge sedan jag var där. Varit med om att en vän fick matförgiftning efter att ha ätit just där. Nu när du berättar vad du har sett så kanske inte det är så konstigt.