måndag 15 mars 2010

Stickcafé

Nyss hemkommen från en trevlig kväll på Stickcafé. Uppskattar verkligen dessa träffar. Ikväll fick jag tips om ett forum som de flesta av stickcaféets besökande är med i. Där tipsar man om mönster, efterlyser garn eller annat. Visst finns Ravelry men det här är på lokal nivå (finns förstås lokala grupper där också). Jag har surfat runt lite då och då på Ravelry sedan i höstas men har inte fastnat riktigt än. Har fullt upp med Sticka mera och alla härliga stickbloggar än så länge.

Ikväll stickade jag på min kofta med krage, hade också tagit med mina påbörjade pulsvärmare. Det roliga var att den röd/gula som jag är mindre förtjust i, sa en av damerna direkt att hon tyckte var fräck. Jag sa att hon kunde få dem när jag är klar, lite på skoj, hade ändå tänkt ge bort dem till någon. Hon skulle egentligen sticka ett par till sin dotter men hade inte kommit igång och erbjöd sig att köpa mina. Det slutade med att hon ska köpa dem eller ge mig garn nästa gång vi kommer dit. Kul, jag blir av med dem och kan glädja någon som verkligen vill ha dem :)

Så blev det prat om hur andra tänker vid garninköp när man inte har något planerat att sticka. Någon hade varit i London och skulle köpa garn men hittade bara syntetgarner. Någon berättade om garnaffärer i storlek som livsmedelsbutiker i Amerika, där man kan handla garn i kundvagnar. Tänk vilket paradis ;) skulle nog ha svårt att välja bland allt...

Go kväll nu ska jag sjunka ner i soffan och sticka mera :)

5 kommentarer:

kramfiluren sa...

Jodå, visst har man hört legenderna om de där livsmedelsbutikerna i USA. Jag vill också dit och upptäcka massor av nya garn! Förresten, har du som pysslar jättemycket upptäckt sidan Threadbanger? Isf, vad tycker du?

Ha en trevlig kväll och hoppas koftan blir bra!

Beda sa...

Hej! Vilket forum var det du blev tipsad om? Jag har tänkt gå på Deisys stick-kafe flera gånger, men det har inte blivit av... Jag kanske skulle ta mig i kragen?

Lena sa...

Vad mysigt med stickcafé. Tyvärr stickar jag inte. Men det låter trevligt att göra något och få inspiration av andra. Fina grejer du ögr.

Bland nystan o papper sa...

Tack för tipset Kramfiluren, ska kika in där.

Tack så mycket Lena, varför inte börja sticka ;)

Beda klart du ska gå på Deisys café! Forumet var lite bökigt att hitta men länken Västkustlistan på www.2knit.se leder dig dit. En Yahoogrupp. Om du vill så håller Sticknätet café på Redbergsskolan nu på söndag, 21:e kl 14-16.30. Jag har planerat att gå dit.

Sanna sa...

Vad mycket fint du hunnit med att göra sen jag kikade in här sist.
Skulle oxå vilja åka till en sån där superstor garnaffär, men det hade säkert varit livsfarligt, för plånboken i vart fall.