torsdag 4 mars 2010

Det tar sig.


Man skulle kunna tro att jag stickar en dragspelsbasker men så är inte fallet. Jag har nog i ärlighetens namn blivit liiite inspirerad av den. Men tankar om mössan utformades när jag stickade sockarna med liknande "mönster" på sockskaften. Det är väldigt lite sticka att hålla i, storlek 2,5. Känns egentligen behagligare med strumpsticka men arbetet blir för stort för att det ska kännas riktigt bekvämt... Hur man än vänder sig har man svansen bak! Så jag fortsätter nog med rundstickan ändå.
Här har jag smalnat av randningen för varje varv. Den tanken växte fram när jag stickade. Jag vill ha en rundad kulle och det ska bli spännande att se om jag börjar ta ihop på rätt ställe och tillräckligt ofta. Kul att testa sig fram, i alla fall på ett så här litet arbete. Men repa upp och göra om känns inte som en lockande tanke, skratt! Tänker också slänga in en svart maska här och där. Tycker de ser ut som små hjärtan :) Fint. Lite kul också om det svarta faktiskt fortsätter, efter den avsmalnande randningen.
Neeeeeeeeeeej nu kan jag ju inte sitta här! Till soffan, med varma Frasse i knät och fortsätta sticka på mössan. Snart hägrar ju tröjan också.
Go kväll!

2 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Den blir jättefin!
Många ha det bra och en trevlig helg!

Bland nystan o papper sa...

Åå tack :)
Önskar dig också en toppenfin helg!