tisdag 27 april 2010

Struligt...

...kan det bli ibland. Det var märkligt, den ena KnitPro-tippen skruvade upp sig hela tiden och kabeln vred sig märkligt. Skulle dra åt den en gång till, trätippen lossnade! Hm, så hårt tog jag knappast i :( Den vred sig runt i sitt fäste. Jag knallade ner till butiken där jag köpte dem. Det visade sig att det var något strul med gängorna på kabeln så det gick inte att dra åt alls, hur mycket man än ville. Trevligt nog så fick jag en ny kabel och nya tippar, tack för det :D
Därför har jag har inte kommit så långt på min sjal som jag önskat. Men en hel rapport har det i alla fall blivit.
Under vägens gång med tippstrulet hade jag antingen tappat en maska eller stickat ihop 2 av misstag. Ser att omslaget lätt hamnar ovanpå en annan maska. Har funderat på att repa upp allt för att ev. sticka med ett större nummer, men då stämmer ju inte måtten med mönstret. Tyckte utseendet kanske blir lite kompakt. Men det är klart att det blir skillnad om man använder lingarn istället för det tunna Kid mohair som är mönstrets ursprung. Nu har jag ändå bestämt mig för att fortsätta med samma stickor.
Ska bli intressant att få tvätta upp och sträcka ut sjalen när den är färdig. Men det dröjer ett tag, har ju bara stickat 13 av de 160 centimetrarna :)
4 kommentarer:

Anonym sa...

Spetsmönstret ser väldigt trevligt ut! Jag är lite misstänksam mot KnitPro-stickorna just pga skruvbarheten.

//Karin

Bland nystan o papper sa...

Ja det är fint, ska prova med större sticka och se om det blir skirare. Har inte haft problem med Knitpro innan och det var ju fel på denna kabel/en sticka.

Malin

mira sa...

använder du safety lines? tänkte sen när du stickar med rätt storlek på stickorna. då säkrar man ju ett parti i taget och slipper repa upp allt om man tappar en maska eller stickar fel. ;)

Bland nystan o papper sa...

Tack för tipset Mira, har hört talas om dem men... Jag får hålla ett öga på diagrammet hela tiden så att det blev fel märkte jag ganska snart. :)