fredag 30 april 2010

Inte övertygad

En rejäl förkylning har däckat mig men nu börjar jag känna en ljusning. Orkade i alla fall sticka en provlapp med större sticknummer, för jag känner att jag inte helt klickar med sjalen.  Är inte alls övertygad med valet. Jag brukar gilla det som är enkelt i utförandet men här blir det ju väldigt mönstrigt... Men det var ändå något som fångade mig.


Övre stycket är stickat med stickor 3 och det undre med 5, tror nog det blir bättre med 4. Då får jag mer luft i den, blir inte så kompakt. Det var nog en del av luftigheten jag fastnade för när jag såg bilden. Naturligtvis har jag inte stickor 4 hemma så i helgen får jag ge min gröna kofta mer uppmärksamhet. Har konsulterat två rutinerade stickerskor om kruxet som gjorde att jag la den åt sidan. Eftersom inga av mina närmare vänner stickar har jag ingen att bolla idéer eller klurigheter med. Då är det superbra med stickcaféer! :) Där finns mycket kunskap, så jag passade på att vädra mina funderingar. Tack tack för hjälpen :)

Så av de här...
 

Blev det så här.
 

Med önskan om trevlig Valborg!

3 kommentarer:

Anna sa...

Hoppas att du är bättre! Tycker att det glesare ser finare ut.

Bland nystan o papper sa...

Tack jag mår mycket bättre idag :) Jo det glesare är klart bättre. Ska i alla fall testa och se vad jag tycker efter en bra bit. Annars får det bli något annat!

Alexandra sa...

Den där sista bilden känns bekant... "Råkade" ut för något liknande för ett tag sedan. Ponchon var färdigstickad och ihopsydd, bara fransarna som saknades. Insåg att den var för kort så det var bara att repa upp och börja om från början :S