lördag 11 juni 2011

Som värsta spionen


Nu på eftermiddagen har jag åkt runt och tagit foton på hus.
Varje gång jag klev ur bilen för att ta ett foto, tittade jag mig omkring, var det någon som såg mig? Undrar de vad jag håller på med? Kommer någon att jaga efter mig, klubba ner mig med knölpåken, rycka kameran ur mina händer och slita ut filmrullen? Nä visst ja, jag har ju digitalkamera nu för tiden. På vissa ställen kändes det bättre att sitta kvar i bilen och snabbt bränna av ett foto :)
Huset som under vintern stod på styltor hade fått en grund, synd, hade varit kul att visa. Kanske inte varit så kul för dem som bott/bor i huset förstås... Ett litet blått trähus vars totala grund varit puts väck. Huset stod bokstavligen på styltor. Fast egentligen var huset inte så fult, det såg bara skoj ut...
Jag har letat efter det fulaste bostadshuset idag. Varför?! Jo, Elle har utlyst en utmaning. Dagarna går och jag har inte kommit till skott, nu har jag bara några dagar på mig att skicka in mitt bidrag.


Men vad är fult egentligen? Och vem bestämmer vad som är fult? Hmm, jag åkte till området jag bodde i först när jag flyttade ner hit till Göteborg. Där bodde jag i andra hand ett tag. När jag kom dit såg det inte så fult ut som jag minns, fulare har jag sett. Åkte vidare och irrade in i gator som var rena labyrinten. Små och smala och gick runt, hit och dit, fram och tillbaka (hjälp kommer jag ut igen?!).
Fult eller fräckt?

Mja, det är ju förstås inte klart än, men vackert är det ju inte.
Vilket ska jag välja? Eller ska jag leta vidare, hmmm...

6 kommentarer:

mary-ann sa...

tyckte den bruna,fyrkantiga lådan är ett alternativ...*huva* annars så har vi ett här i stan som är lite lätt skrikig rosa med knall lila fönsterkarmar :D

Bonsai-Anna sa...

Jag tycker dina bilder är fina. Och det intressanta är att jag får såna ömsinta känslor för hus som räknas som fula, det är kanske konstigt men jag älskar dom!

Susilull sa...

Ja,vad är fult egentligen? Alla har vi ju olika tycke och smak, egentligen tyckr jag inte om ordet fult. Men den fyrkantiga lådan på bilden från bilen var inte särskilt snyggt enl mitt tycke...

Elle sa...

Oj, du är nog den enda som tagit min utmaning. Min bror meddelade dock från semestern att det finns massor av fula hus.
Jag tror att de flesta tycker att det är pinsamt och inte vågar fotografera andras hus.
Men ju mindre deltagare, desto mer chanser för dig!!
ska nog påminna om utmaningen...

Ha en skön pingsthelg!
Kram Elle

Rosenvante sa...

Hm, det här är inte lätt. Stora betongklossar kan ju ha en viss charm ändå, men jag gillar inte dem när de saknar balkong. Men det där som du tog från bilen, är det bara en platt vägg ovanpå eller vad? Det ser verkligen märligt ut. Sen gillar jag absolut inte eternitplattorna som är på det gråa radhuset.

Ulla-Bella sa...

Litt av hvert å velge i her:)