söndag 25 november 2012

Julmarknad utan snö

En sväng till Gunnebo slott för att titta på julmarknaden stod på dagens schema. Vädret var gott, lagom kallt och inget regn. Det hade förstås varit mysigare om det varit någon minusgrad, snö och gnistrande sol. Men man kan ju inte få allt! Det var sista helgen de hade marknaden så det var bäst att passa på. Det fanns mycket fint hantverk att titta på, och så fanns där förstås också mat och godis.

Jättefina kransar, synd bara att jag inte har eget hus :)
då skulle jag även lägga granris framför trappan.

(Jo, fotot är taget med blixt)
Jag försöker undvika att ta foton med blixt för jag tycker färg-/ljusåtergivningen blir finare då, men på köpet följer en suddig bild eftersom exponering blir längre och jag så klart inte är stel som en pinne och lyckas hålla kameran helt still.

Den här fina ponchon var jag tvungen att ta med blixt, annars hade det inte gått att se vad det var. Skir och tunn med en fin liten krage. Sånt där som jag tycker är så fint på andra men själv inte känner mig hemma i.

För att få lite mer julstämning sjöng en minikör (några medlemmar av en stor kör) fina jullåtar för oss.

Hoppas ni haft en skön helg!

4 kommentarer:

Ostickat sa...

Ser riktigt mysigt ut :-)

Elle sa...

Men du kan väl hänga en krans även på en lägenhetsdörr??
Jag har samma problem med fotografering utan blixt - större delen av sverigebilderna såg suddiga ut. :(
Ha en fortsatt skön vecka!
kram Elle

Elle sa...

Om du har ståldörr kan du väl hänga upp en liten krok med dubbelhäftande? Finns ju så mycket piffiga grejor i handeln nuförtiden.

Maritas Maskor sa...

Åh så mysigt med julmarknad! Och det verkar ha funnits mycket fint att njuta av på din!
Jag ska eventuellt en sväng idag också på en lite mindre. Det är nåt särskilt ändå att då gå runt och titta och klämma (kanske köpa nåt) och fika på nåt gott i lugn och ro.