söndag 4 november 2012

Erratum

Gör om, gör rätt...

Om man tittar på övre bilden i föregående inlägg så ser man att hålen ligger rätt runt "ryggraden" på sjalen. Det säger mig att jag första gången hade rätt antal maskor för att mönstret skulle stämma. Tänker jag efter så stämde det ju första gången, hela vägen ut. Det var bara det att jag tyckte omslagen hamnade fel, dvs i den vita randen, där jag inte ville ha dem.

Men detta faller på plats först efter jag kikat på Ravelry. Jag ville se om någon annan som stickat sjalen haft något strul och skrivit någon kommentar som kunde hjälpa mig på traven. Det fick mig att helt enkelt sätta mig och räkna på mönstret.

Det är alltså från 297 maskor jag kan utgå när jag börjar sticka hålmönstret. Men eftersom jag vill att mönstret ska börja i det korallfärgade så stickar jag två varv i den färgen först, men utan extra omslag. Om jag haft mer av det vita kunde jag stickat några ränder till och ökat till rätt antal maskor.

Tror aldrig jag repat upp / stickat baklänges så många gånger tidigare. Stackars garn, känns som jag slitit hårt på det. Helt uppenbart tjänar man tid och kraft på att räkna på mönstret istället för att bara trött sticka på och testa... Ja ja, nåt har jag kanske lärt mig av detta. Fast ibland är det ju lite spännande att chansa oxå ;)


Dagen började utan regn och vi får hoppas att kanske solen kommer fram. Igår orkade den faktiskt titta fram på eftermiddagen, gott!

Må så gott!

Erratum = misstag, fel

5 kommentarer:

by Caloweena sa...

Haha... jag känner igen det där! Men om man väl orkar till slutet brukar man bli nöjd när man gjort om och gjort rätt!

Majstess sa...

Vad fint det blir!! Det är inte utan att jag blir lite inspirerad till att avsluta min egen dream stripes-sjal!!

Susilull sa...

Jag kör alltid den sista varianten. Stickar på, stickar baklännges, om och om igen :-)
Men det brukar bli bra till slut!
Och det blir det ju för dig också!

Selda sa...

Hej! Vilken vacker sjal du stickar! Jag tittade på Ravelry, du hade länkat dit i ett tidigare inlägg. Så vackert hålmönstret i kanten blir. Håller helt med dig, det är snyggare om det hamnar på det färgade partiet. Lycka till, ser fram emot att få se det färdiga resultatet. :)/Gisela

Elle sa...

Det här är anledningen till att jag inte stickar... ;)))