onsdag 23 november 2011

Badmössa?

Man skulle nästan kunna tro det.

Jag valde ut det här fotot, med en vinkel där mössan ser lite mer ut som en, mössa ...
Äntligen färdig (eftermiddagens stickning), började på den här, hmm, förra vintern. På grund av att jag stickat färdigt den här, om ni inte minns vad som hände så kan ni kika härDet är samma garn men detta mönster, ska inte göra om samma misstag! ;)

Gillar nog mössor med flätor bättre.

Hör och häpna! Jag har stickat klart denna, kommer antagligen inte att få tag på mer garn i samma bad. Hittade till slut en garnbutik i Sverige som sålde det garnet, hörde mig för hos dem men det ser dåligt ut.
Jag har frågat vana stickare om råd, ville bara förlänga ärmarna och halskragen lite men de som vet säger att det kan bli en tydlig skillnad. Färgbaden kan skilja sig så mycket åt. Då är det bättre att sticka en hel arm/stycke av garn i samma bad. Sköljde upp den igår, oj vad garnet släppte färg! Blockade och tänjde lite på längd och bredd. Foto kommer när den är torr och trådarna fästade.
Är det någon mer än jag som tycker att plagg, mössor o.s.v. blir sladdrigare efter uppsköljning?  Tips/råd? Man borde ta foton innan ;) Då är passformen stadigare.

Lite seg och trött den här veckan, skolkade från träningen idag. Jag som äntligen kommit igång och varit så himla flitig, jag märker verkligen skillnad i pigghet och ork (ja ja, förutom denna vecka). Idag fick det bli till att kura soffa :) Ska fortsätta kura ikväll, borde egentligen plugga. Lämnar det till helgen och hoppas att piggheten och det klara huvudet kommit tillbaka då.

Nu är det faktiskt BARA 4 veckor kvar tills första terminen på utbildningen är slut! Kan inte fatta att det gått så fort, men det är nog för att det varit så himla kul och spännande med allt vi får lära oss. Mycket plugg och nötande men det har också gett resultat och det är så skönt! Blev lite stressad i veckan när jag fick en fråga från en föreläsare på en lektion, jag skulle då svara med kunnande utifrån en utbildning jag gått för tio år sedan (nja, jag skarvar lite, det var åtta år sedan jag blev färdig). Jag menar någonstans har jag väl stoppat undan kunskapen men allt vi har gått igenom under dessa tre år har absolut inte fastnat helt och hållet. Andra delar har jag inte funnit någon nytta att kunna, tabeller att slå i finns det alltid att tillgå. Kan ju också vara så att jag var mer intresserad av andra områden och de bitarna har fastnat bättre. Blev nog ett ganska svamligt svar (är faktiskt inte helt bekväm i en sån situation, 35 pers. ska lyssna på vad jag BORDE kunna, typ ...), efteråt började hjärnkontoret arbeta, men under dessa år kan fakta ha ändrats. Så helt säker är jag ju inte. Ja ja det är väl inget att hänga läpp för, de som lyssnade har säkert redan glömt vad vi pratade om, eller kanske snarare inte hängt upp sig på det, som jag gjorde ...

Skön kväll, hörrni!

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Jag tyckte om det mönstret. Jag gillar faktiskt mössor som sitter ordentligt runt öronen och inte glipar här o där så en sådana skulle passa mig alldeles yppeligt.
Pass på du o njut av lite soffhäng, man behöver det ibland.

Cecilia sa...

Tack för månadens bästa inlägg! Tyckte egentligen din mössa är fin, lite tight sotarmössa, sådär, men när jag klickade på länkarna blev mössan liksom en del av ett skeende och så tydligt hur det liksom bara inte blir riktigt som man tänkt sig, ibland!
Den andra mössan var ju också fin, underbart mönster!

4U2 sa...

Idag skall jag börja på en mössa i Eskimo- misstänker den blir för tjock men kan inte låta bli! :)
Att lära sig, har anmält mig, lite försent, till en språkkurs där allt är nätbaserat så om jag kommer in måste jag ha en webblamera. Usch, som jag sa till maken, då måste jag piffa upp mig varje gång vi skall "sammanstråla" ;)

Elle sa...

Jag har problem med att bära mössa, eftersom jag har så tjockt hår att mössan "glider" upp - och därmed inte täcker öronen.
Men hade jag kunnat bära mössa, vore din nystickade ett fint alternativ!
Ha en skön helg!
Kram Elle