onsdag 25 maj 2011

Tack, shopping och blåst

Tjoho, nu när jag är färdig med sjalen så tyckte jag att jag var värd lite fint garn till min sommartröja. Var inne på lin men det blev ett gosigt garn från BC, Sarah Tweed. Först skulle det bli i en mustig gul/guldig färg som var perfekt till effektgarnet, men det sprack på att det inte fanns tillräckligt hemma. Kanske det var meningen att jag skulle ha det grå istället. Är ju faktiskt mer praktiskt när jag ska kombinera med mina andra kläder... Men det gula finns kvar i mitt huvud (hmmm, en ärmlös top i det kanske?).
Snälla Tummelisa hjälpte mig med lite tips och idéer, bl.a. grundmönster som finns att hämta hos Järbo Garn.
Jag vill sticka en tröja med långa ärmar, kanske litet sprund i halsen där jag kan virka på en kant av effektgarnet. Jag funderar på om jag ska sticka en nederkant med sprund i sidorna med effektgarnet, kanske en kant på ärmarna också. Själva tröjan ska vara lite glesstickad, sommarlätt. Om du vet att du har ett perfekt mönster får du gärna tipsa mig :)


Buskkrassen har letat sig fram :)


Hmmm, det har blåst en hel del den här veckan... Av de gula Petuniorna är det inte så mycket kvar. Det var lite stela i "grenarna" så de har knäckts. Men Silver fall i krukan ni skymtar under lådan växer fint.

Å hörrni alla goa bloggläsare som ger mig massa sköna och goa kommentarer, måste ju tacka er, för det är ju så roligt att ni är här och kikar och kommenterar.
P.S. Alla är lika välkomna, utan som med kommentarer :)
Stor kram till er alla!

2 kommentarer:

Rosenvante sa...

Mysigt när man får så mycket hjälp och en massa tips så där.
När jag såg bilden på din krasse, såg det ut som en bild från ett månlandskap, jättehäftig bild.
Lycka till i ditt letande i det perfekta mönstret.

Kristina sa...

Åhhh Sarah Tweed är ett så härligt garn...virkade mej en gles långväst i det...Fast den är eg. med ärmar! Du kan få låna mönstret om du vill!? Bild på västen finns på raverly och bloggen.Ha det gott!