söndag 8 maj 2011

Lite hängiga

Den här helgen har balkongen äntligen fått sitt! Trätrallen plockade jag in förra hösten för den såg så misshandlad ut. Under vintern fick den torka och vila i vindsförrådet. Nu är den avborstad, slipad och inoljad.
Vet inte varför jag inte kommit mig för att skaffa bord tidigare men i år var det dags! Hittade ett litet sött. Balkongen är liten så för att jag och blommorna ska få plats fick det bli ett bord att hänga.Frön och plantor inhandlades, Buskkrassefrön hade jag kvar sen förra året.Vis av tidigare års odling så gäller kortare blomster. Här blåser ofta och ganska hårt. Föregående år blåste blommor och blad sönder, rangliga och tunna blommor är ingen hit. Visserligen har Svartöga klarat sig någorlunda i hörnet men Buskkrassens blad blev håliga och till slut kryllade det med bladlöss över hela plantorna. Jag ska plantera Krasse igen men ställa dem i mer skyddat läge och se om det funkar bättre. Glömde lägga fröna i blöt, ska göras ett dygn i förväg så imorgon kväll får jag peta ner de stora fröna i jorden. I den lilla blå krukan i bilden ovan kommer de att bo. I den större krukan har jag satt Blomstertobak, färg Lime/Purple. Hoppas jag åtminstone, fröna syns knappt men nåt skräp låg det i fröpåsen. Ska man så dem med hjälp av förstoringsglas tro? Som kantväxt har jag planterat Dichondra Silver fall, ska vara tacksam och breda ut sig. Blomstertobak har funkat jättebra på min blåsiga heta balkong, ja de kortare modellerna då.
I den blå lådan har jag satt lila Stjärnöga ihop med gul Petunia Million. Stjärnöga är så fin och blommar som sjutton, tacksam.

I den röda krukan har jag sått Penséer, Clear Crystals, utan öga. I lådan satte jag vit Stjärnöga och jättesöt Australiensk viol. De är vita och lila, ska vara bra marktäckare.
Ja nu ser det lite hängigt ut i lådorna, det var hett i affärerna där de stod men de tar sig nog snart och piggnar till.
Hmmm, jag har ju en liten blå kruka till, vad ska jag sätta där??
Sa du förodla?? Vad menar du med det... ~visslar~

Balkongen är verkligen min lilla oas där jag njuter soliga dagar!

5 kommentarer:

Anita Tørmoen sa...

Så koselig det blir på din balkong:)

Susilull sa...

Lycka till med din frösådd!
Det ser jättemysigt ut på din lilla balkong!

LisaMatilda sa...

Så mycket du lyckas få plats med!
Jag måste också komma ihåg att lägga krassefröna i blöt endera dagen, det är väl dax nu...?

lotta söder om landsvägen sa...

Vilken fin liten täppa du har
Visst är det underbart med lite blommor och blad alldelse utanför dörren.
Själv så har jag tomatplantor
och lite kryddor runt hörnet

Elle sa...

Jag är för bekväm för att fröså. Kör den snabba och dyra varianten med att handla i plantskolan.
Kanske har jag inget tålamod?

Ska bli kul att se om du lyckas bättre än jag. Det kommer säkert fler bilder i sommar, eller?

Ha en skön vecka!
Kram Elle