lördag 17 juli 2010

AnnisNu är min Annis färdig, liten och nätt, precis alldeles lagom. Jag använder gärna sjalar som jag kan vira runt halsen. Den här blev såå mjuk och lätt. Det jag inte gillade var att sticka nupparna på avigsidan. Försökte lägga upp nupparna löst på rätan men det var ett jäkla jobb att få upp alla trådar på avigan. Jag stickade med dubbelt garn dessutom så det var totalt 14 trådar som skulle med i varje nupp, puh! Så det var ingen stickning som flöt. Kanske det funkar bättre med ett tjockare garn.?.


Må så gott!


My Annis is finished, small and neat. I like to use scarves as I can wrap around my neck. This is soo soft and easy. I didn´t like to knit the nupps, on the wrong side. Tried to knit them loosely on the right side but it was a hell of a job to pick up all the threads on the wrong side. I knitted with double yarn, it is 14 threads in each nupp, phew! So the knitting had no flow. Maybe it works better with a thicker yarn.?.

Keep well!

5 kommentarer:

Maria sa...

Jättefin sjal! Jag beundrar dig för att du inte gav upp i det besvärliga "nuppandet".
Maria

mira sa...

hur skulle nupparna göras? jag gör just nu en swallowtail där man på rätsidan gör kn1 yo kn1 yo kn1 i en o samma maska o på baksiden gör p5tog - dock googlade jag fram ett jättebra tips som jag gör i stället... för p5tog var ju tokjobbigt. jag tar sl2, p3tog, sen psso - funkar utmärkt och går mycket lättare o fortare och enligt den som kom på det är det samma sak...

Bland nystan o papper sa...

Jo man skulle göra precis som det första du beskriver, du kan tänka att jag svor... ;)
Ok, menar du att du gör hela den andra beskrivningen på avigsidan? Det låter ju mycket smidigare.

knittingknewbie sa...

I think your Annis turned out beautifully!

Bland nystan o papper sa...

Thank you :)