söndag 4 mars 2012

Vasalopp och Blodomlopp


Ligger i soffan och tittar på skidåkarna som svischar förbi på tv-rutan.
Funderar över hur jag tänkte i veckan. Jo, jag skulle ut på årets första löprunda till helgen. Jag har anmält mig till Blodomloppet igen. I år ska jag avverka 10 km, istället för 5 km som de två senaste åren. Anledningen till valet av 10 km är att jag kommit igång med träningen sedan i höstas och har fått lite springsug på den träningen. Så i år kommer jag att vara betydligt mer tränad. Jag tycker löpning är ett smidigt och praktiskt sätt att ta sig ut och lätt få igång rörelse i kroppen. Bra för mina axlar och höfter, ja hela jäkla kroppen så klart!

För så där en 20 år sedan sprang jag 10 km´s-lopp. Har även funderat på Göteborgsvarvet från och till men nä, det hoppar jag nog över (inte i år i alla fall ;) ) Blir allt lite sugen när jag tittar på dem, kul att delta i ett så stort evenemang.

Tänkt och gjort, på med kläderna och ut! Lite småkyligt till en början med bara någon grad varmt. Det blåste inte så mycket i alla fall, så det var skönt ändå.
Jag är himla nöjd! Orkade springa 20 minuter i sträck (gav upp då i alla fall) inte illa för att vara första rundan, känns lovande. Föregående år var det riktigt tungt men då hade jag inte heller tränat eller rört lika mycket på mig som nu. Jag går till och från skolan varje dag och bara det gör 40 minuter om dagen. Jag har nära till Slottskogen där loppet går så jag springer nog en del där, och testar banan. Ska nog ta mig till Skatås också som är lite mysigare att springa i med skogsbanor. Nu har jag i alla fall en morot till att ta på mig springskorna!

Nä, jag stickar fortfarande inget...

2 kommentarer:

Annika sa...

Imponerad... Vet inte hur länge jag skulle orka om jag gav mig ut på en springrunda. Men något längre än för några år sedan i alla fall. Härligt med att ha kommit igång med träningen, eller hur?

Vad sägs om att åka med på stickcafé i Lerum på tisdag? Du behöver ju inte sticka. Du kan bara sippa och inspireras. Och om inte annat så för att jag saknar dig! Kramar

Elle sa...

Jag har (gjort försök till att) jogga ett par gånger. Då kom det upp tankar på om man skulle anmäla sig till ett marathon eller så....
*moahahaha*...får väl vara glad om jag överlever tio minuters joggning utan att pausa. I nästa liv kanske.
Ha en fortsatt skön vecka!
Kram Elle