måndag 31 december 2012

En dimmig, regnig sista dag på året

Var sjutton tog det här året vägen?

Så känns det varje nyår,
så det är bäst att passa på att leva livet,
för det finns ingen pausknapp ;)


Lite julledigt fick jag innan jag gick in och jobbade, bäst att passa på när det finns möjlighet. Nästa vecka får jag lite "jullov" innan skolan sätter igång igen.

Jag har hunnit sticka lite grand på både mössan och min bling-bling sjal. Nu är jag framme vid spetskanten på sjalen, då kommer ett ljusare parti av garnet. Hmm, vet inte om jag är så förtjust i det. Skulle nog hellre se att sjalen avslutas med den mörkare delen av garnet. Stickar nog på en bit och ser hur det ser ut, annars får jag repa upp och sticka med den mörkare delen.

Senaste två åren har jag firat in det nya året på stora fester med ca 50 personer. Men i år väljer jag bort dem för att istället fira med mysmiddag med några vänner. Jag står för efterätten, vi har sagt att det ska vara en enkel middag, inget slaveri i köket i flera timmar :)

Här i Göteborg bjuder Göteborgs Posten på fyrverkeri varje år vid kl 17. Det var länge sedan jag var och tittade på det, det brukar vara pampigt. I år, om regnet vill sluta skvala, ska jag och några vänner gå och titta på det.

Nu önskar jag er alla en fin kväll och ett härligt, nytt år!

söndag 23 december 2012

God, slapp, stickig, snörik Jul

Herr Grahn doftar gott och har fått kulor i grenarna.
Hyacinterna, grönmossan och julstjärnan trängs i skålen.
Den mjuka pepparkakan och lussekatterna är bakade.
Julgodis, glögg och fikon står i skåpen.
Dammsugaren har fått jobba lite grand.
Julmaten står i kylskåpet.
Det fjärde ljuset ska tändas idag.

Det är bara snön som saknas, men
är det som ryktet säger ska vi få snö ikväll.
ja
nu kan julen börja :)

Julaftons morgon börjar med skön sång och musik i vackra Vasakyrkan.


Har äntligen börjat på mössan. Ser lite knepigt ut och jag hoppas jag gör rätt. Det är bara att fortsätta så visar det sig med tiden vad det blir.

Önskar er alla en skön och härlig jul!

lördag 15 december 2012

Herr Grahn ...

... står i duschen och låter snön tina och rinna av.


Låg i soffan och jäste på förmiddagen, planen var att åka och handla mat och gran. Segt i kroppen och hade ingen riktig lust. Nyheterna på tv:n bjöd på busväder i södra Sverige och jag hade mina funderingar över om det skulle komma hit. Jag slängde en blick ut genom fönstret och såg stooora, fina flingor dala. Aj då! Dags att ge sig iväg utifall det skulle bli värre!

Alltid lika kul att få en pratstund med en pratglad granförsäljare :) Forslade hem granen i min lilla lilla bil, det doftade gott. Tänk om man skulle åka omkring med en riktig gran i bilen, istället för den traditionella doftgranen du hänger i backspegeln... Jag fnissar åt tanken :)


Passade på att köpa lite blommor och grönmossa som får bli en liten julgrupp. För nu ska här julas lite i mitt hem, snart är ju för sjutton julen här! En vit jul blir det nog i år, även om det nu är tögrader. Hoppas kan man alltid :)


Nu är det dags för kaffe och lussebulle och ikväll blir det till att lyssna och titta på den sjungande granen och julfilmen på stan med några vänner.

Trevlig lördag på er!