söndag 25 november 2012

Julmarknad utan snö

En sväng till Gunnebo slott för att titta på julmarknaden stod på dagens schema. Vädret var gott, lagom kallt och inget regn. Det hade förstås varit mysigare om det varit någon minusgrad, snö och gnistrande sol. Men man kan ju inte få allt! Det var sista helgen de hade marknaden så det var bäst att passa på. Det fanns mycket fint hantverk att titta på, och så fanns där förstås också mat och godis.

Jättefina kransar, synd bara att jag inte har eget hus :)
då skulle jag även lägga granris framför trappan.

(Jo, fotot är taget med blixt)
Jag försöker undvika att ta foton med blixt för jag tycker färg-/ljusåtergivningen blir finare då, men på köpet följer en suddig bild eftersom exponering blir längre och jag så klart inte är stel som en pinne och lyckas hålla kameran helt still.

Den här fina ponchon var jag tvungen att ta med blixt, annars hade det inte gått att se vad det var. Skir och tunn med en fin liten krage. Sånt där som jag tycker är så fint på andra men själv inte känner mig hemma i.

För att få lite mer julstämning sjöng en minikör (några medlemmar av en stor kör) fina jullåtar för oss.

Hoppas ni haft en skön helg!

fredag 23 november 2012

Skilsmässa

Jag och Diana ska skiljas ;(
Hon har varit mig trogen i många år, minns inte när vi först träffades.
Måste dock erkänna att jag funderat över en eventuell skilsmässa tidigare,
men gjorde inget åt det då.
Jag fick frågan för några dagar sedan.
Tänkte
äsch, vad sjutton, det är ju bara att slå till!

Här står hon ju mest och samlar damm!
Bättre att hon kan glädja någon istället och bli ordentligt utnyttjad.
Jag har några dagar kvar att titta på henne innan
vi skiljs åt.

Men
jag kommer att veta var hon bor
och
jag kommer med säkerhet
att återse henne i framtiden igen.

Lev väl i ditt nya hem Diana!
 ;)



söndag 18 november 2012

Det här var kul!


Det känns som det är en sjal som är snabbstickad. Mönsterbeskrivningen är hittills mycket bra och konstruktören bjuder t.o.m. på hur många maskor det ska vara på alla varv. Oerhört generöst och smidigt om man tappar bort sig.

Oj vad fort en helg går, snart måndag igen! Nu dags att baka ut den deg jag satt.

Trevlig söndag på er!

lördag 17 november 2012

Nya garner och professionellt


Jag tycker, att när man utövar sitt yrke så ska man vara professionell. Eller?

Samma gäng som varit med och fixat badrumsrenoveringen installerar nu fläktar i våra kök. Elen till fläkten har de dragit från dosan ovan. Om man då sätter in en ny dosa så bristfälligt som de gjort, kan de väl med lilltån räkna ut att om man drar ut en kontakt så följer hela skiten med ut ur väggen. Eller tror de inte att man ska märka nåt? Förvisso kanske väggarna är porösa, vilket de redan borde ha märkt, då borde man väl förankra det bättre? Kanske de har så mycket tid över och tycker det är kul att göra om arbetet flera gånger, eller helt enkelt vill kolla in ordentligt hur vi bor. För övrigt är inte allt de slarvat med åtgärdat ännu. Tröttnat på deras spring nu, för helt plötsligt kan man komma hem till lägenheten och lamporna är tända och de har uppenbarligen varit inne. Då de föranmält att de ska komma på besök är det inte heller alla som fattat att det känns trevligt om man ringer på dörren först innan man öppnar. En del har uppenbarligen inget vett och etikett.

Nåja till lite roligare saker då :)

Känner ingen stor entusiasm till att fortsätta på mina liggande stickprojekt, funderar t.o.m. på att repa upp hjärtsockarna. Tröjan är mest angelägen i alla fall.



Är ingen jättebling-bling tjej men kände att det här garnet var lite mysigt och lagom blingigt.


Av det ska jag testa att sticka den här sjalen, gillar att den är så luftig (stora hål i).



Tyckte den här mössan var lite kul så den får det bli i detta garn.


Det är skönt att sticka i alpacka. När jag stod i affären kom jag på att jag har orörda nystan i andra färger hemma. Kanske att det blir samma mössa av dem också. Brödet jag tänkt baka idag får bli bakt imorrn för snart blir det dags att dra igång dessa projekt :)

Ha en skön lördagkväll!

tisdag 13 november 2012

Stickjunta

Idag var vi tre tjejer som träffades hemma hos mig för att dra igång en stickjunta. Tanken är att vi ska träffas hemma hos varandra en gång i månaden för att sticka, snacka och äta lite gott. Ha en trevlig kväll helt enkelt :) Vi ska försöka hitta fler vänner som kan ansluta till juntan.

Typiskt nog glömde jag att ta foton under kvällen. Vi var så upptagna av att sticka, prata om diverse gemensamma upplevelser och lära känna varandra lite mer på djupet.
Kameran var framme under kvällen men bara för att ta foto på min färdigstickade polkagrissjal. Egentligen hade det varit skojigare att ta foton utomhus men det hann bli mörkt innan jag kom ihåg att ta fram kameran.

Vi fick en toppentrevlig första stickjunteträff :)



söndag 4 november 2012

Erratum

Gör om, gör rätt...

Om man tittar på övre bilden i föregående inlägg så ser man att hålen ligger rätt runt "ryggraden" på sjalen. Det säger mig att jag första gången hade rätt antal maskor för att mönstret skulle stämma. Tänker jag efter så stämde det ju första gången, hela vägen ut. Det var bara det att jag tyckte omslagen hamnade fel, dvs i den vita randen, där jag inte ville ha dem.

Men detta faller på plats först efter jag kikat på Ravelry. Jag ville se om någon annan som stickat sjalen haft något strul och skrivit någon kommentar som kunde hjälpa mig på traven. Det fick mig att helt enkelt sätta mig och räkna på mönstret.

Det är alltså från 297 maskor jag kan utgå när jag börjar sticka hålmönstret. Men eftersom jag vill att mönstret ska börja i det korallfärgade så stickar jag två varv i den färgen först, men utan extra omslag. Om jag haft mer av det vita kunde jag stickat några ränder till och ökat till rätt antal maskor.

Tror aldrig jag repat upp / stickat baklänges så många gånger tidigare. Stackars garn, känns som jag slitit hårt på det. Helt uppenbart tjänar man tid och kraft på att räkna på mönstret istället för att bara trött sticka på och testa... Ja ja, nåt har jag kanske lärt mig av detta. Fast ibland är det ju lite spännande att chansa oxå ;)


Dagen började utan regn och vi får hoppas att kanske solen kommer fram. Igår orkade den faktiskt titta fram på eftermiddagen, gott!

Må så gott!

Erratum = misstag, fel

lördag 3 november 2012

Upprepning

Jag var så nöjd att jag äntligen stickat klart alla ränder och skulle få börja på hålmönstret.
Stickade varv 1,
stickade varv 3,
stickade varv 5.
Ja, sammanlagt med de avig varven hade jag förstås stickat 6 varv.

Hmmm, det är något som inte stämmer. Hade glatt stickat på och det verkade stämma bra men när jag tittade ordentligt blev det en förskjutning gentemot "ryggraden" av sjalen. Håligheten som gick upp i den vita randen, tyckte jag inte heller var fin. Jag vet att jag kommer att reta mig på den. Om du kikar på fotot nedan kanske du förstår vad jag menar med ryggraden :)

Ok, bara att repa upp.


Nej, det var inte fint med hålmönstret i det vita, hålmönstret ska bara vara i det korallröda enligt min smak.

Jag började att stickade två varv med det korallröda så att håligheten inte ska komma i den vita randen. För om jag tolkat mönstret rätt skulle det vara så, vilket jag skippade första gången.
Stickar varv 1,
stickar varv 3.

MEN! Det blev ju en förskjutning igen!
Jag har kontrollräknat antalet maskor flera gånger (297 st), även innan jag repade upp.
Konstigt!

Okej, bara att repa upp igen, för det är uppenbarligen något jag gör fel.

När jag så en kväll tog en skön dusch i mitt fina badrum, slog det mig!

Va fasen, jag har ju glömt att göra omslagen i ytterkanterna på de sista slätstickade varven!!

Visst, det framgår inte av mönstret. Jag har utgått från de senast angivna antalet maskor som skulle finnas på stickorna och tagit det som det rätta utgångsläget för hålmönstret.
Kanske att man kan tycka att jag skulle räknat ut det själv.
Men nä, jag skyller på mönstret som inte varit helt klockrent tydligt ;)

På´t igen!

Önskar er trevlig regnig lördag!