söndag 30 oktober 2011

Prutt


Stickade på termosvärmaren igår kväll. Tyckte jag kunde unna mig att sitta en stund nu på förmiddagen också, innan, innan det var dags för att plugga. Idag måste jag skärpa mig, så det får bli äggklocka, varva plugg och röjning i hemmet. Regnrusk utanför fönsterrutorna så lamporna är tända för att jag ska bli lite piggare.

Just det, termosvärmaren, jo jag varvade, vänta, randade heter det kanske? Jo, randade de fyra färgerna men det såg ut som prutt så jag repade upp ner till den mörkare blå. Improvisationsvånda. Insåg att det var tid att lägga energi på plugget istället. Hm, snart dags att laga mat förresten ... nåja en liten stund får jag allt vika åt plugget innan. Förresten kan ni se, uppe i vänstra hörnet, mitt träningsredskap för att få in latin-glosor, den lilla oranga högen. Kan tillägga att det bara är en del av alla ord ...
Ja och med detta inlägg har jag skjutit på det en stund till!

Dags att skrida till verket!

onsdag 26 oktober 2011

Musculus intercostalis och spina scapula


Det är väldigt mycket av det här just nu i mina tankar och framför ögonen.
Vi har tenta nästa vecka.
Två datatester avklarade denna vecka.
Det går bra :) Än så länge...

Har skönt nog kommit igång med den länge efterlängtade träningen.
Den behövs om jag ska orka.
Så därför blir det inte så mycket tid över till garn och stickor :(
Passade i alla fall på att köpa lite Alpackagarn på rean, tänkt till ett mobilfodral och en termos. Eftersom jag går till skolan kommer termosen att frysa i vinter,
då bli kaffet kallt, det är inte gott!
Får trösta mig med ett långt lov mellan terminerna vid jul och nyår :)
Jo, lite ska jag hinna med att jobba också men sen får det bli vila OCH stickning :)

Må så gott, igelkott!

onsdag 19 oktober 2011

Varför tror designers att kvinnoprodukter ska vara rosa?!


Träningsskorna är inhandlade, nu finns inga mer undanflykter! Men vaaarför ska det vara så mycket rosa på alla produkter designade för kvinnor?? Jag är inte en rosa person!

Gick bara in i en sportbutik för att handla, orkade inte springa runt för att hitta de ultimata skorna. De här får duga, och är lila. Urvalet var ca 10 skor och jag tror faktiskt 7 av dem hade något rosa inslag. Why? Det måste ju finnas fler ute i världen som liksom jag inte tycker om rosa. Jag säger inte att andra inte får tycka om rosa, nej, andra får älska rosa, men jag tycker inte det är något för mig.
Gissar att de som designar är män, fördomsfullt må hända, och de tror att alla kvinnor gillar rosa?! Nån som kan slå mig på näsan och motbevisa?


Några kanske kommer ihåg att jag blev påkörd av en lastbil i somras, jag trodde (trodde jag verkligen det?) att allt skulle ordna sig och bli tipp topp med en gång ... Nä, jag är ingen super-duper-ultra-fantastisk stålkvinna. Det går så där. Innan tyckte jag det var kul att köra, en frihet att kunna ta sig vart man vill. Så skojsigt är det inte längre. Har faktiskt gått till psyktant några gånger för att få hjälp med tänk-et, få redskap. Förstår vad hon menar och har väl inte tillåtit mig mina känslor. Jag har ju faktiskt varit med om en stor kris där det kunde gått riktigt illa. Då kan saker inte bli som förut på några få månader. Inte konstigt att jag känner obehag/rädsla, det måste jag tillåta mig att göra, det kommer att bli bättre. Skönt att någon talar om för mig hur det hänger ihop. Samtidigt måste jag utmana mig så det inte blir en fix idé. Men vara snäll mot mig och göra det när jag mår bra. Jag undviker nämligen motorvägar numera. Funkar annars ok, men när jag vet att jag ska någonstans funderar jag genast över hur jag kan ta mig dit, utan att köra på motorväg. Friheten är borta. Men, det får väl ta tid, för sluta köra är ju superkorkat!


Gött, en tenta avklarad idag. Tror det gick bra, noll fel är inget att eftersträva och det vet jag att fel, det har jag. Tillslut började jag överanalysera frågorna, då var det bara att släppa och gå. Göra djupdykningar i alla vrår och gropar är ingen idé, då börjar man bara ändra och konstra till det. Då blir det fel!
Kanske bara skulle slappa ikväll, sticka några prickar eller fästa sista tråden på min Revontuli? Nja, ska i alla fall läsa lite på anatomin som vi ska ha föreläsning på imorrn bitti.

Ha en skön kväll!

:)

tisdag 18 oktober 2011

Dagens nödvändighet åsså lite prickar

Upp i ottan för föreläsningsdag. Tvärställt regn på väg till skolan.
Fullproppad av anatomi och sjukvårdsorganisation. Mastiga timmar med enbart lyssnande och antecknande. Hann hem innan det började regna igen.

Kolla vad jag hittade på vägen hem :)

Prickar på G

Nä får väl börja med att diska, innan jag sätter mig med Svenska skrivregler ...

Tjing tjing!

måndag 17 oktober 2011

Har lite svårt ...

för att vara effektiv i mitt pluggande just nu.


Har så många andra måsten jag skjuter på:
Tömma alla krukor på balkongen, innan det blir kallt
Tvätta fönstren, innan det blir kallt
Diska
Damma
Dammsuga
Plocka undan tvätt
Stryka tvätt
Ta en promenad
Köpa träningsskor så jag kan börja:
Träna

För träning gör orken, koncentrationen och glädjen starkare :)

Kan man inte döpa om, måste, till nå´t annat?
Tror jag ska skaffa städerska, nä, butler är nog bättre. Eller ska man kalla honom assistent istället? Ja, honom, vill ju ha lite ögonfägnad att vila ögonen på i pauserna mellan plugget.
Han kan ex. räcka mig pralinerna eller suddet när jag behöver.

Nä, ska kanske använda allt ovan till naturliga pauser i pluggandet i stället. Sätta äggklockan på en timmes plugg i taget och så putta in det där som jag måste göra ...
Inte lika roligt förstås, men, drömma kan man ju alltid göra :)

Dags för lunch!

fredag 14 oktober 2011

Då var det fredag igen




Massa fina stick- och virkprojekt.
Nu är första mudden till mina prickiga pulsvärmare färdig, dags att börja sticka prickar.


Tror knappt jag behöver tillägga att vi har himla trevligt :)



ps. Måste bara berätta att vi började skriva patientjournaler efter diktat i skolan idag, det var skitkul! :) Nu blir jag ännu mer sugen på att plugga in alla latinska och grekiska ord som vi behöver kunna. Jag klarade av det mycket bättre än jag trodde, börjar hitta i programmet vi just nu arbetar med. Men det är klart, fort går det inte än, men det kommer!
För er som inte vet vad diktat är så lyssnar man av vad ex. läkaren vill att det ska stå i journalen, och det har han/hon talat in på "band", i detta fallet ligger det i datorn.

torsdag 13 oktober 2011

Pst!


Du glömmer väl inte bort
att det är Sip & Knit imorgon från kl. 16.30?

Vi ses på Evas Paley.
:)
Info om kommande träffar hittar du alltid i kolumnen till höger.


måndag 10 oktober 2011

Ups!

Vad tiden gått mellan inläggen!
Kanske inte så konstigt, min energi har gått åt till att bli frisk. Hade så klart feber förra veckan, det var därför jag var grinig. Har inte riktigt velat inse det så därför har jag varit iväg till skolan men fått gå hem tidigare. Det här året har jag varit sjuk och förkyld mycket, jag brukar annars inte vara det särskilt ofta. Men efter den här helgen känns det verkligen som jag är på rätt väg, gött!

Har också insett 
att jag får prioritera bort saker för att koncentrera mig på skolan (visste jag väl egentligen men ville njuta lite av allt kul som jag nu har bättre möjlighet till att göra när jag inte jobbar). Nu börjar tentor närma sig. De examinationer vi haft på första kurserna har inte varit så blodiga men snart är det både skrivregler, latin, anatomi och annat som ska testas. Vill inte vrålplugga i sista minuten, bättre att sprida ut det pö om pö.

På stickningsfronten så har jag stickat färdigt Revontuli-sjalen :) Ska bara blockas, fästas trådar och sen fotas å visas upp här. Har påbörjat de prickiga handledsvärmarna som jag skrivit om i tidigare inlägg och fortsatt på en mössa som jag började på förra hösten.


När vi träffades för att sy för ett tag sedan pratade vi om titt-kant, upptäckte senare hemma att jag faktiskt har sytt sån kant på kursen jag gick. Kolla här
Den blå kanten där är titt-kant

Den här andra lilla, ja vad heter formatet? Ett sytest från kursen med "man-tager-vad-man-haver-tyger". Inte särskilt vackert men det var tekniken som var grejen.

Nix, nu är det dags för kvällsmat. Ikväll blir det inget plugg, huvud och ögon är trötta efter grupparbete om patientdatalagen, mastig text att plöja och tolka. Ska gotta mig med lite lyxgodis i form av brända mandlar, nougat och Anthon Bergs marsipanägg sen :)

Go kväll!

måndag 3 oktober 2011

Ynk

Det känns inte riktigt bra.


I flera dagar nu har vi varit insvepta i klibbig dimma (eller vad är det egentligen i vår luft?). Det blir mörkt inne, jag har ingen ork. Eller beror det på att jag har nån skit i kroppen? Är fortfarande inte helt bra i halsen och har smått huvudvärk. Två sista morgnarna har jag sovit längre än vanligt, ja det är ingen våldsam skillnad men någon timme mer eller två. Idag känner jag mig grinig. Stannar hemma från skolan för vi skulle ändå inte ha någon lärarledd föreläsning, tänkte att jag skulle plugga hemma och ta det lugnt. Men ska det vara så här mörkt har jag bara lust att krypa ner i soffan och gömma mig.

Har ett möte inbokat på stan i eftermiddag, tankar om att ställa in har slunkit förbi. Men tänker som så, en promenad dit ger mig luft och rörelse, så jag kanske piggnar till lite. Dessutom är det bra om jag kommer iväg på detta möte.

Kikat på YR och de lovar sol imorgon, hoppas verkligen på det för det behövs. Sol lyfter humöret, mitt i alla fall. Hoppas du har det bra!

lördag 1 oktober 2011

Whiskey-röst

Väldans vad det är dimmigt idag, dimman i Lützen, fast i Göteborg.

Jag skulle nog inte gått till kören i tisdags, kände mig lite kraxig i halsen på väg dit. Under kvällen blev det svårare att sjunga. Hade förstås en förkylning i kroppen som satte sig på halsen. Så i veckan har jag haft slem i lungorna, whiskey-röst och huvudvärk, fast utan intag av cigaretter och whiskey...

Igår träffades vi igen för lite sip & knit. Sex nya ansikten hade hittat dit, facebookgruppen har fått 80 medlemmar, roligt! I november förra året träffades vi första gången så snart har vi hållit på i ett år. Tänkte när jag drog igång detta att det kanske skulle vara intressant några gånger och sedan rinna ut i sanden, men icke :)
Under kvällen stickade jag några varv på min Revontuli-sjal och mina glada Zauberball-sockar som jag startade förra hösten.

Känns som tempot i skolan trappas upp lite nu. Har börjat försöka traggla lite latinska ord, antalet ord att plugga in blir fler och fler och grammatiken byggs på. Funderar på om man ska läsa några ord innan jag släcker lampan för natten, det sägs ju att det ska fastna lättare om man läser något strax innan man somnar. Någon som tror på det?
Den här helgen ska jag inte göra några utflykter, hade tankar på att tvätta fönster och baka matbröd men ska framför allt ta det pö om pö, vill ju bli av med förkylningen. Blir lite bättre med orken då.
Nu får det bli några varv på sjalen. Trevlig lördag!