söndag 25 september 2011

Sydag

Nä den här har jag inte gjort idag.
Var hos S idag för att sy tillsammans med två till. De är alla vana kviltare som gör tjusiga saker. Jag har bara gått 3 kursterminer (eller var det två?) och det var för mååånga år sedan så min kunskap är ytterst knagglig och begränsad. Kom på att jag nog hade lite mönsterpapper och annat liggande hemma. Så den här stjärnan rotade jag fram när jag kom hem. Har mer tyg färdigskuret till fler block. Mönstret heter Ohio star.

Jag skar istället kantremsor till min julgran jag länkade till i förrförra inlägget. Fick sytt på några mässingsringar också som jag ska hänga julklappar i. Ja det är en adventskalender, till mig själv :)
Nedan ser ni bara bråkdelen av alla vackra projekt som jobbades på under dagen.


Jag har planer på att sy ett överkast till min säng men ska nog börja med ett par sudukokuddar först, ja om du vet vad suduko är kanske du kan räkna ut hur de kommer att se ut. Tänk in 9 sudukorutor på framsidan av kudden, men i tyg då ;) Ett lite mindre projekt som kan avslutas inom överskådlig tid. Kanske lite bättre att börja med så inte lusten tappas :) Vi ska träffas någon gång i månaden framöver, skoj! Känner mig verkligen sugen på att ta upp min sömnad som legat undangömd i många år.

Hoppas du också haft en skön helg :)

lördag 24 september 2011

En arbetsdag


Snart uppe i 300 maskor, ett varv tar nu ca 10-15 minuter att sticka, ca 30 varv kvar enligt mönstret, alltså kommer sjalen vara klar efter 6-7 timmar... Nästan en hel arbetsdag med andra ord.
Tänk då om jag skulle sticka en sådan här sjal på beställning, ha ha, vad skulle man ta i timmen, 140:-? Om hela sjalen skulle ta, hm, 12 timmar att sticka 140:- x 12 = 1680:- + garnkostnad och stickor cirkus 300:- = äsch jag avrundar till 2.000:-
Någon som känner sig manad? ;)


Idag får det bli en blandad kompott med plugg, pyssel och papp i hushållet, stickning och promenad i solen.


Ha en skön lördag!

fredag 23 september 2011

Åå de här var väl söta :)

Letade efter pulsvärmare på Ravelry nu, de här Polka-dot-fingerless-mitts är ändå lite jag. Har lagt till dem som favorit och till kön. Det sa bara plopp när jag såg dem :)


Apropå inlägget nedan...

Grönt

Jo jag lovar!!
Det är tre gröna nystan bredvid ett naturvitt.
Manipulerade med den nedre bilden för att försöka komma så nära verkligheten som möjligt, men men. Lyster och intensitet går inte, eller rättare sagt, kan jag inte åstadkomma. Möjligt att redigeringsprogrammet kan...



Vad tänkte jag med dessa då? Jo eftersom mitt kommande yrke kommer att kräva många timmars maskinskrivning (hmm kallas det så nuförtiden?, skrivande vid datorn i alla fall) så kan det kanske vara skönt att värma handlederna om man blir frusen. Jag är lite av den frusna typen, i alla fall om man sitter stilla länge. Så min tanke är att sticka lite fina pulsvärmare. De två nystanen till vänster har jag haft funderingar på att sticka en smalrandig sjal av. Men de blir nog smalrandiga pulsvärmare istället.
Har börjat kika efter inspiration och mönster i mina fina stickböcker.

Gosig fredagskväll till er alla!

onsdag 21 september 2011

Lägesrapytt

Idag känner jag mig precis så här, glad och varm :)

Mitt tempo är ändrat, jag har förmånen att kunna gå till skolan. Skönt oavsett om det regnar, på med regnstället bara!
Det tar ca 20 minuter om man går i ett normalt tempo, känna dofterna av tallbarr på den våta marken, klappa på en katt som sitter på en stenmur. Inte så där som jag brukar göra, jagande efter tiden, av någon konstig anledning brukade marginalerna vara väldigt små. Men i tid skulle jag vara! Nu ser jag till att jag har en halvtimme på mig innan lektionen/föreläsningen ska börja. Jag hinner ställa in min mat i kylskåpet i det gemensamma lunchrummet, lägga in jacka och annat i det lilla skåpet jag "hyr".
Många elever går på skolan, alla åldrar, första dagarna hittade/kände man inte igen sina klasskompisar och då blev det att man satte sig vid ett bord där det fanns plats. Att prata med någon annan var inte konstigt, sedan hälsar man på varandra i korridorerna, kul.
Klassen jag går i är fylld med goa personer, vi börjar känna varandra lite bättre nu och det är go stämning. Har förvarnat några att jag kan vara ironisk och gillar att skämta, jag skojade vid tillfället och märkte att personen i fråga tyckte det blev lite pinsamt (fast det var det ju inte). Har genom åren märkt att en del (många...) har lite problem med min ironi och tar mig på fullständigt allvar. Jag ser nog lite stram ut, för de som inte lärt känna mig ännu. Men jag är en rolig prick :) (Ja ja om man har samma humor som mig, ok)


Nu har jag hunnit med lite skojigt på kvällarna också, kören igår gav mig massa energi. jäkla kul att sjunga i kör! Framåt är det stickcaféer, sip & knit och till helgen ska jag hitta tillbaka till min sömnad. Kommer att bli några gånger framöver under hösten. Jag har ju ett gammalt kviltprojekt liggande, den här kanske någon kommer ihåg som följt mig ett tag. Den ska jag ta med och min påbörjade stickväska.


Har jag inte gjort ett fint konstverk, solen där uppe? Hade ingen bild på en go sol så jag fick åstadkomma den själv i paint. Tjusig eller hur?!. ;)

söndag 18 september 2011

I väntan på

I fredags sken solen och det var så där gott varmt höstväder. Jag var lite tidig till Sip & Knit så jag gottade mig en stund i solen utanför Evas Paley. Medan jag stod där med näsan i solen hördes plötsligt musik från Götaplatsen. Det var Beridna Högvaktens hästar med Dragonmusikkåren som paraderade nedför Aveny. Blev så överraskad så jag hann knappt få fram kameran innan de ridit förbi.


Tyvärr blev det inte så många bilder från kvällen. Jag envisas att inte ta med blixt och då blir det suddigt också. Men trevligt hade vi :)
Nästa gång blir den 30 september.

Idag på eftermiddagens promenad testade jag kameran i min nya mobil på den här droppen. Tycker det är så fint, att de ligger kvar så där stora och runda på bladet.
Min gamla mobil dog för mig härom veckan. Typiskt nog tog den med sig alla telefonnummer... Får nog skaffa adressbok av papper igen.

Hoppas ni haft en skön helg! Har ni gjort något skoj?

torsdag 15 september 2011

Sippeli sipp

Imorrn är det dags för
Sip & Knit!
Från kl. 16.00 kör vi after work på Evas Paley.
Kom du med och glöm inte stickningen.
Ses :)

onsdag 14 september 2011

Rosig award


Tack Rosenvante för din award!
Med den följer fem frågor att besvara och att vidarebefordra den till fem bloggare som har färre än 100 följare.

Varför började du blogga?
Aaaaldrig att jag skulle blogga, pfft, vad skulle det vara bra för? För många år sedan när det kom och jag knappt visste vad det var för något, då var min åsikt så. Men det är ju tur att man kan ändra sig :)
När jag började var det ett sätt att komma i kontakt med andra som har samma intresse som mig. Få inspiration, idéer och dela med mig av det jag gör. Mina vänner stickar inte, jo, numera förstås :) Genom bloggning, stickcaféer och sip & knit har jag träffat nya vänner.

Vilka bloggar följer du?
De i min blogglista till vänster och några till. Mest är det stick- och handarbetesbloggar men några andra handlar om det vanliga livet, i smått och stort.

Vilken favoritfärg har du?
Färger som brukar dra i mig är blågrönt och rött, varma goa färger, nog mer klara färger är murriga och dova.

Vilka favoritfilmer har du?
De som fastnat är The Darjeeling Limited, en knasig rolig film, Slumdog Millionaire, färgstark och svindlande, var fast i filmen hela vägen utan att börja tänka på annat. The Kings Speech, rörande, vacker och med många bra skådespelare.

Vilket land drömmer du om att besöka?
Tjaa, är ju inte en person som reser speciellt mycket, har aldrig varit i USA så det kanske skulle vara något.

Så var det dags att vidarebefordra awarden, den ger jag till:


tisdag 13 september 2011

Mycke´ nu

Vart tar dagarna vägen?
Det är nytt, intensivt och mycket kul som är inplanerat denna veckan, puh! Men gött är det!
I helgen var jag, A och E hemma hos S på lite stickmys. En skööööööön dag :)
Hög koncentration vid start på nytt mönster.

Både S och A är mycket duktiga på att kvilta. Runt om hemma hos S hittade jag det ena fina efter det andra, kolla in några av S fina alster.





Sudokokuddar till höger
Mmm, hrkl, den är fortfarande inte klar, har ju blivit lite fler varv på sjalen istället. Ska sticka ärmarna så långt garnet räcker. Blir bra när jag får blockat tröjan lite.

Igår var det så äntligen dags för höststarten av stickcaféet som är varannan måndag. Härligt med så många som kom :)


Ikväll var jag äntligen iväg på kören och fick gala lite, missade förra gången för jag var så förkyld. Det var kul att se några av de som var med i våras och jag blev överraskad att en gammal bekant, K var där. Det visade sig också att K som jag träffat i ett annat sammanhang var där och även hade varit med och sjungit avslutskonserten med mig i våras. Lustigt att vi inte såg varandra då. Ibland är världen härligt liten, så kul att springa på bekanta på de mest oväntade ställen :)
Visst ja, jag har ju börjat plugga också, hm, får nog ta tag i "läxorna" imorgon kväll. Lite disciplin vore nog på sin plats ;) Imorgon förmiddag blir det ännu ett studiebesök och denna gång på Sahlgrenska sjukhuset. Ska bli intressant, två andra grupper hade varit iväg idag och var mycket positiva.


P.S. Glöm inte bort Sip & Knit på Evas Paley på fredag. D.S.

torsdag 8 september 2011

Sydkorea

Ännu en sporrande skoldag har passerat men ack så trött i huvud och ögon jag blir. Är förstås fortfarande förkyld så det gör mig inte piggare och klarare, men jag börjar få en goare känsla i kroppen :)
Idag var vi på studiebesök på en vårdcentral, det var så roligt att lyssna på vad läkarsekreteraren hade att berätta. Hon har jobbat med yrket sedan 1970, men några perioder med annat. Yrket har utvecklats mycket sedan dess och hon ser fortfarande en utveckling framåt. Spännande!

För ett tag sedan upptäckte jag att jag åter fått många besökare på bloggen från Sydkorea. Jag hade inte ens skrivit ett inlägg med "vulgära" ord. Kikade på etiketterna till inläggen som haft besök och upptäckte att den gemensamma nämnaren var njutning. Suck, jag vill inte öka besöksstatistiken på något annat sätt än att de som kommer hit är här för att de vill läsa just mina inlägg. Jag tog helt enkelt bort etikettordet från inläggen. Än så länge har inga Sydkoreaner hittat hit efter det.


Hm, nu får jag nog försöka skapa lite ordning och reda bland mina skolpapper.



Hur har din dag varit?

onsdag 7 september 2011

Vitamininjektion!

Wow vilken första dag i skolan!

Jag bor så nära skolan så jag kan gå dit, tar ca 20 minuter. Innan jag skulle gå imorse öste regnet ner så jag plockade på mig gummistövlar (såna där bra med knappt något skaft) och regnställ, för det regnar ju på tvären här i Götet. Väl ute hade det slutat...

Snacka om att bli välkomnad. Det började i korridoren utanför lektionssalen, "Hej! Är det du som är ny? Välkommen! De berättade igår att det var en till som skulle komma idag. Igår pratade vi lagar, du kan få skriva av våra anteckningar." Det hade inte ens gått en minut :D
Väl inne i salen efter att jag letat upp en plats "Hej! Du är den nya, välkommen, vad kul!" Det kändes som det hade gått en vecka och alla redan kände varandra. Skön stämning! Innan föreläsningen drog igång presenterade även vår lärare mig och hälsade mig välkommen. Wow säger jag! På eftermiddagen var det en tjej som kommit in på ett förstahandsval på en annan utbildning och en ny tjej dök upp. Jag i min tur fick hjälpa henne med infon jag fått. 

Igår hade de utöver föreläsningen om lag och organisation haft tid till att sitta i grupper och lära känna varandra lite mer, vilket skolan tycker är en viktig och bra start. Gillar det upplägget.
Denna dagen bestod bl.a. av en härlig föreläsning av en läkarsekreterare från en vårdcentral och lite grupparbete. Tror det kommer att bli mycket intressanta diskussioner med denna grupp. Vi är 35 personer i blandade åldrar och med varierande bakgrunder. Många har erfarenhet ifrån vård andra inte alls, en del kommer säkert direkt från gymnasiet. Födda från 80-tal 90-tal till 60-tal. Av alla oss är det hela 4 killar, roligt att det inte bara är tjejer. Jag trodde jag skulle vara äldst men en tjej (eller ska man säga dam/kvinna, hmmm) slog mig med 3 år :)
Vi hann prata lite under pauserna och det var spännande att höra vad de andra gjort innan och varför man sökte utbildningen.

Nu har jag fått ännu bredare insikt om yrket och tror att det är i utveckling, känns jättespännande, intressant och roligt! Imorgon ska vi redan ut på studiebesök på vårdcentral.

Efter vi slutat för dagen gick jag förbi studentbokhandeln, tänkte att det var lika bra att skaffa litteraturen med en gång, skönt att få det gjort. Innan jag skulle gå ut vräkte regnet återigen ner. Bara att plocka på sig stället igen. Å när jag kom ut, hade det slutat...
Skämtar du med mig aprillo?!?


tisdag 6 september 2011

Äventyr som heter duga

Ja då ska jag sätta mig på skolbänken, igen.
Imorgon blir första skoldagen, ja egentligen började de igår, jag var 1:a reserv till utbildningen och  hade sån tur att en person uteblev. Så igår kväll ringde de mig, "är du fortfarande intresserad" -JAAAAA! (Tänkte jag, inte skrek ;) ), ja absolut, svarade jag. Gick och jobbade idag för att fixa och dona på jobbet, ville inte bara lämna det så brutalt utan en hel del fix, kanske var brutalt ändå...
Igen ja, jag har pluggat tidigare och har även ändrat yrkesbana. Jag är en nyfiken och en driven natur och för mitt eget välbefinnande behöver jag utveckling och utmaningar. Ser ingen nackdel i att prova på olika saker, snarare något positivt. Alla erfarenheter har man nytta av någon gång.
Men jag trodde nästa det var kört! Visste sedan midsommar att jag var reserv nr. 1, tänkte, så klart kommer jag in! Trodde också att jag skulle få svar snabbare, så fort de var tillbaka på skolan ringde jag och kollade. De hade gjort överintag i år och ingen hade tackat nej... Då började jag fundera på om jag kanske inte skulle komma in. Men det gick ju vägen!


Vad ska jag göra nu då? Jo, jag har tänkt att bli Vårdadministratör eller Läkarsekreterare eller Medicinsk sekreterare. Kärt barn har många namn men numera är det Vårdadministratör. Det lustiga är att när jag var liten var det ett yrke jag funderade över.
I våras kom jag att tänka på detta pg.av. facebook. Du skulle i någons logg skriva vad du skulle ha för namn, om du tog ditt andranamn och din mors efternamn som ogift, och vad du skulle jobba med utifrån vad du önskade som barn. Jag funderade och sökte sen info om arbete och hittade en yrkeshögskoleutbildning. Det är bra, för de för inte utbildningar om det inte finns behov av yrket på arbetsmarknaden. Jag bär på en bra kombo med tidigare administrativt arbete och studier inom bl.a. sjukdomslära och fysiologi. Roligt att det kan komma till nytta :)


Oj oj trött i huvudet, får nog glutta lite på TV:n innan jag hoppar säng.


Må så gott, igelkott!

söndag 4 september 2011

Många maskor

och fler blir det.


fredag 2 september 2011

Snörvel

Inte undra på att jag nyst och känt mig grinig och frusen i veckan. Kände mig knepig igår men åkte till jobbet i alla fall. Väl där insåg jag att det inte skulle gå, var i alla fall med på personalmöte men åkte sen hem. Tog tempen och ja, jag hade feber! Proppade i mig vitlök, jo jag tror det är en bra huskur mot halsont och annat. Gott är det också ;) Skivad på Ryvitas goa knäcke och en god ost. Har inte lika hög feber idag men har börjat hosta och hacka. Hör av omgivningen att många har drabbats av samma sak.

Det är tur att det finns dator och TV dagtid som kan underhålla mig. Ligger under en varmt filt i soffan och slötittar på TV, kastar ett öga på Facebook och bloggar då och då och stickar något varv på min Revontuli. Bra med ett mönster som inte är för komplicerat när man är lite seg i kolan. Och i frysen finns det glass om det behövs ;)

Önskar dig en frisk och skön dag!

torsdag 1 september 2011

Slita mig

Imponerad av mig själv, att jag kommit så långt sedan igår.
Men nu måste jag slita mig, får ta och åka och jobba lite också...

Tänk vad svårt det är att få fram färgerna rätt på bild!