onsdag 31 augusti 2011

Plötsligt händer det...

Som i Trissreklamen!
1. När jag åt lunch ringde någon på dörren, utanför stod brevbäraren med ett blommigt mjukt paket, till mig! Det var ifrån snälla U. Hon förgyllde min dag med ett fint vantmönster och garn. Tack tack! :)

2. Ni som följt min blogg kanske kommer ihåg att jag varit med i en kör under våren. Körledaren skulle dra igång en kör med 100 personer till hösten och jag ville vara med. Tänkte att det fanns gott om tid att anmäla sig, 100 personer tar väl ett tag att samla ihop.
Plötsligt var det fullt!!
Idag fick jag besked om plats då en person hoppat av.
Gu va kul!! :)

Det här behövde jag idag :)

Så, igen, vad gör du för att fylla på må-bra-bägaren?

Uttråkad

Ååååh, känns redan toppen, kommer att bli såå beautiful!
Färgskiftningen i det grönbruna har precis börjat men syns dåligt på fotot.
Garnerna jag använder är Vinterverkstans silkemohair (det mjukvita) och Zauberball, färg Wurzelsepp. Gissade att ordet hade något med svampar och skog att göra men har inte klurat ut riktigt vad det betyder. Wurzel ska visst betyda "roten" om nu google har rätt...
Det är riktigt gosigt att sticka med dem i alla fall. Tror det vita kommer att lyfta den mörkt gröna, fint att få in lite ljus i sjalen. Vad jag stickar för mönster? Det är en Revontuli.

Nej, det är inte sjalen jag blir uttråkad av. Den är snarare en terapistickning idag. Vill ha lite äventyr. Tycker det händer för lite roliga saker just nu. Är nog socialt understimulerad, då äkta socialt umgänge... Har inte varit på stickcafé på veckor :( Saknar det umgänget. Visserligen vet jag att det snart finns möjlighet igen men nu har det blivit för glest emellan.
Det som ändå är roligt är att stickcaféet som ska börja hos mitt i centrum blev till p.g.a. massage. Jo du läste rätt, massage.
Jag var hos Ingela och fick skön massage och efteråt satt jag kvar i hennes mjuka soffa med en kopp kaffe. Jag satt där och funderade, tittade mig omkring, tyckte om den ljusa och mysiga lokalen. Tänkte att det skulle vara mysigt att ha stickcafé där. Pratade en stund med Ingela och det visade sig att hon hade haft tankar på att starta stickcafé. Jag tänkte att det kanske skulle gå att få med måndagsgänget (Steinbrenner) jag stickar med hit. Mysigare än där vi varit hittills. Sagt och gjort, Ingela var på och jag kollade med några av damerna. De verkar positiva till bytet. Så snart, den 12 september drar det igång, du kan se info i högerkanten. Samma vecka på fredagen är det Sip & Knit :)

Hm, undrar om det är dags för mig att bjuda hem lite vänner på stickträff? Lite käk, snack, skratt och stickmys några timmar. Mmm, det vore nog inte dumt att fylla på den bägaren i kroppen.

Ooops lunchtid passerad sedan länge, dags att få i sig lite käk och städa... Eller nä stickar nog vidare en stund :)

Vad fyller på din må-bra-bägare?


torsdag 25 augusti 2011

Enveten

Skrattar lite åt mig själv, men det är nog tur att jag är enveten (Jag får ju faktiskt saker att hända då) :)
Började att sticka på ärmar på min top, repade upp för att börja om, eftersom jag lagt upp för många maskor. Stickade på med mina 3:or men, nä, det kändes inte helt bra. Ärmen snörpte åt lite för mycket + att det inte såg riktigt ok ut. Skulle jag verkligen bli nöjd? Skulle jag öka antalet maskor? Kom sen på att jag ju stickat bålen med stickor 4 och nederkant och ribbning med 3:or. Repade upp! Började sticka med 4:orna, men, det blev i alla fall inget bra, för löst, jämförde med bålen. Köpte 3,5 nästa dag, repade upp och började om. NU! Det här blir bra, och lagom.
Lite suddigt kanske, men ni överlever nog ;)

Har en riktigt bra dag idag, trots att den började lite trögt, ville inte gå ur sängen men hade en tid att passa så det var bara att ta sig upp. Sen väl hemma igen kändes det lite myspysigt, pysslade lite. Rullade, nej fel, plattade köttbullar och hade lite lust till att baka något smaskigt (lite sugen på att doppa fingret i en sockerkakssmet), men det blir kanske imorgon. Skönt att ha orken en ledig dag, ska jobba i helgen så jag får göra lite helg av de lediga dagarna.
Nu har jag njutit av kaffe, glass och stickning, kikar in på facebooks online stickcafé då och då. Ikväll går jag och några vänner till Liseberg och tittar på The Ark, det är en avskedsturné de gör så då får man passa på. Såg dem tidigare i somras på Where the action is och de var härliga att se. Sen att de har några riktigt bra låtar gör ju inget ;) Gott en ledig dag!


Prunkar fortfarande på min lilla balkong :)

måndag 22 augusti 2011

Mersmak

Gårdagen gav mersmak, idag är det fart på stickorna :)




söndag 21 augusti 2011

Härligt

Känner mig go inombords efter en skön dag hos A.
Starten på dagen blev lite snabbare än jag planerat, hrmf, hade tänkt lite galet tidsmässigt så jag fick skynda mig iväg för att hämta upp K. Får skylla på suddet i kanten från gårdagen ;)

Väl framme hos A parkerade vi oss, 7 stycken damer, på uteplatsen för en mysdag. Varmt, soligt och gott. Vi stickade och virkade :) Gott snack om garn, mönster, tyger, glidmedel, quiltning, och annat (jaaa inte den sortens glidmedel ni tror det är ;)
Ooooooh nu ökar säkert besöksstatistiken från långtbortistanländer igen, med det ordvalet).

A bjöd på god mat och fika.

Jag hade plockat med mig flera av mina stickprojekt men det blev mest upprepning. Ja, av min top, som ska få ärmar. Jag hade lagt upp alldeles för många maskor, tyckte inte det verkade bli så bra. Efter lite funderande och luskande på mönster kändes det bättre att börja om och göra det bättre. Nu är jag på banan igen och det ska bli spännande att se hur långa ärmarna kan bli.

Glömde plocka fram kameran så några bilder blir det inte denna gång.

Vad har ni gjort idag?


Ha en skön kväll!

lördag 20 augusti 2011

Suddig i kanten

Så känner jag mig idag, suddig. Bomull i huvudet (nä, ingen bläcka igår, kan inte skylla på det ;) ).
Tidigare var det grått men nu skiner solen, vinden viner runt husknuten, höstigt. Hoppas på att regnet håller sig borta idag. Jag har planer på att kika här och på det här och så är det alltid kul att titta på alla människor. Tycker faktiskt det är en lyx att ha Kulturkalaset i stan. Du kan strosa från det ena till det andra, välja och vraka bland musik, utomhusbio, gatuteater, stå-up och massa annat. Det är skön stämning, inte en massa fylla, alla kan delta från små till stora. Det finns något för alla.

En liten början till ärm, känns bra, tror det blir skitbra! Ska sticka så långa ärmar som det går, ska nog börja minska lite grand nu. Jo långa ärmar blir bra.
Kul med alla inlägg om vad ni hade för tankar om ärm eller ej, tack för det :)
Ska väga nystanet efterhand och se, så det räcker. Stickar en bit på första ärmen innan jag ger mig på nästa.

Dags att räkna maskorna och märka ut minskningen, är ju en fördel om det bli någotsånär lika på båda sidorna :)

fredag 19 augusti 2011

Stiltje

Nu börjar det bli mörkt på kvällarna, hösten är nog på väg. Ja, jo, september är snart här.
Blev lite paff idag när jag insåg att det var den 19:e, augusti. Trodde kanske att det var den 6:e eller nåt...
Vet inte riktigt var min sticktid tar vägen, nej det är inte att jag inte har, eller rättare sagt tar mig tid. För så är det, jag tar mig den tiden, annat blir åsidosatt. Just nu är det, stiltje, både i stickhastighet och med bloggningen, och annat.

Stickningen som ligger bredvid mig på soffarmen (näe soffor har väl inga armar?! inte ärmar heller för den delen. Vad heter det då, karm? Har nog stiltje i huvudet nu också) kastar längtansfulla blickar på mig. Pockar på min uppmärksamhet med sin snälla, milda vattengröna färg och sticker ut, med sina strumpstickor åt olika håll. Nä, ikväll får du allt hålla dig på din kant, orkar inte, ska sjunka ner och glo på tv:n innan jag kryper till kojs.


Kikade på hur många avmaskade inlägg jag hade i bloggen förra året, 21 om jag inte minns fel. I år, 3. Å det är sept.. nä augusti var det visst fortfarande. Har jag tagit efter alla andra nu? Så där som jag inte tänkte från början. Att ha fyrtioelva projekt på gång samtidigt. Fast det har jag faktiskt inte, bara, måste räkna. Åtminstone 5 påbörjade saker (3 par sockor, en mössa, sommartoppen som håller på att få ärmar) och två som jag strax ska börja på.  Eller 3 är det närmare bestämt, långärmad tröja (den i grått, till sommaren... som jag skulle virka på effektgarnet runt kanter) och två sjalar. Jag har att göra med andra ord. Fler saker behöver jag knappast ge mig på nu, vill bli färdig så jag får använda allt fint. Funderar på att repa upp en kofta som jag gjorde förra året, tycker väldigt mycket om garnet men tröjan har tappat formen så den är inget jag känner mig fin i, offentligt.

Vad vill du egentligen läsa om hos mig? Bara stickningen och hantverk, som var min tanke från början. Blir förstås lite glesare då, ibland... Men det gör kanske inte så mycket. Gäääsp, nu måste jag sjunka ner i soffan, innan jag somnar.

God natt på er och sov så gott!

Följ inte stigen.
Vandra istället där det inte finns någon stig och lämna spår efter dig.

söndag 14 augusti 2011

Ändrade planer

Nu är det inte långt kvar tills den är färdig! Men nu börjar jag fundera på om jag ska ändra lite... Ska jag korta kragen istället för att sticka den längre så den går att vika dubbelt? Varför? Jo för att jag funderar på om jag skulle sticka på ärmar istället, eller, också. Har 50 gram kvar + lite på kragen. Frågan är om det räcker förstås. Vägde ärmarna jag började sticka till min grå tröja (samma garn). De väger ca 70 gram. Vad tror ni? Går det och blir det snyggt? Finns det någon nackdel att plocka upp maskor för att sticka i ärmarna? Knöligt i armhålan?
Tror det skulle vara en mer användbar tröja.

Har funderat på att sticka den vänstra sjalen i det vita garnet och det vänstra garnet till det högra mönstret. Men när jag såg nystanen tillsammans kändes det som att jag ska sticka dem ihop, och mönstret till höger. Tror det vita kan lyfta det andra lite mörkare garnet. Vad tror ni om det då? :)

lördag 13 augusti 2011

Slicka sig på fingrarna...

... ska man inte göra om man jobbar på café.
Jag promenerade ner på stan idag för att äta lunch, kika på folk och utställningar på Konstmuseet. Hamnade till slut på Rosenkafeét. Eftersom jag inte hade något sällskap så väntade jag vid disken på min varma klämmacka för att sedan leta upp ett bord ute i solen.
De hade fasligt mycket att göra och det var inte konstigt om de var stressade, det tog tid att få sin mat. Jag brukar inte vara så kinkig, men.
Under tiden jag väntade hann jag notera att ena tjejen plötsligt slickade av sina tummar medan hon preparerade maten. Det var inte en gång utan hon upprepade detta. Sedan lade hon upp mat på tallrikarna med samma fingrar hon nyss slickat av... En tjej som ryckte in för att hjälpa till satte först upp sitt hår, sköljde sedan snabbt av händerna under kranen, utan att tvåla in dem. Sedan hjälpte hon också till med maten, med fingrarna. Fräscht, not!
En sak är väl om du bereder mat så hemma, men, jag har läst mikrobiologi (visserligen bara 5 poäng, vår föreläsare äter aldrig buffé på restaurang...) och gjort odlingar på nytvättat hår, disktrasa, handtaget till toa och annat. Nytvättat hår är inte rent! Jag blir inte förvånad om gäster blir magsjuka på restauranger, folk är i allmänhet okunniga om bakteriespridning (eller tror inte det spelar så stor roll), tvättar du händerna efter du varit på toa? Alla gör tyvärr inte det.
Under utbildningen jobbade jag en sommar i ett kök till ett äldreboende, så jag vet vad jag såg där och vad vårdpersonalen gjorde i köket. De skulle inte ens vara där och definitivt inte med sina fingrar. Nog om detta!
Vet inte om ni kan se det jag ser. Denna vy möter mig på väg till jobbet. En tidig lördags- eller söndagsmorgon är det stilla och i stort sett tomt på folk och trafik. Tycker det är lite magiskt eller vackert t.o.m. Backen nedför, himlen, den blågröna skogen längst bort, de ärggröna kupolerna och alla vackra byggnader i olika material från olika tidsepoker. På fotot ser man nätet av alla ledningar till gatubelysning och till spårvagnarna, har inte tänkt på det innan.
Har nog alltid tyckt det varit roligt att titta på byggnader, utsmyckningar m.m.
För många år sedan upptäckte jag efter några tågluffningar och resor att en sak ofta återkom på de foton jag tagit. Närbilder på detaljer till skulpturer och butiksskyltar. Olika symboler helt enkelt.
Vad brukar fastna på dina foton?

Återkommer med rapport om mina stickningar och nya projekt :)


Önskar skön lördagskväll!

söndag 7 augusti 2011

Blommigt

Då är jag färdigjobbad för den här helgen och två lediga dagar väntar. Imorrn blir det i alla fall stickcafé, jag tar med mig min sommartopp så den blir färdig någon gång ;) Har inte blivit så mycket stickat den senaste veckan.

Tobaksplantan har satt massa knopp och börjat blomma. Tycker den är lite kort i rocken, får se om den blir något längre. Jag tog i och för sig en kortare variant i år eftersom de längre blåser sönder på min balkong.
     
Massa fina blommor! Det är inte så snyggt med röd kruka till lila blommor, tänkte inte på att kolla färg på fröpåsen, blandade färger stod det nog i alla fall. Idag ser de lite vissna ut, kanske varit hett och soligt. I morse när jag åkte till jobbet ösregnade det, har inte riktigt haft koll på hur vädret varit resten av dagen.
Skön kväll på er!

torsdag 4 augusti 2011

Dagens vy

Småslumrade på min handduk på mitt favvoställe, öppnade ögat ibland och kikade, då såg det ut så här. Havet var väldigt stilla idag. Där jag låg alldeles nära havet, var det nästan ingen vind alls. Klippan var klibbig av allt salt som spolats upp. Varmt och gott så bada var jag tvungen att göra flera gånger. Vattnet var så varmt att det nästan inte svalkade, klart och fint och inga maneter.
Jag var ledig idag så jag kom iväg ganska tidigt på förmiddagen. Det är allt skönt att vara där lite tidigare eller senare på dagen. Mitt på är det som mest med folk. Men jag hade min egna plätt :)
Lite båtar

Jag "glömde" solkrämen så jag har fått fin färg. Ja nu hade jag redan lite färg på armar, ansikte, bröst och en gnutta på framsidan av benen. Man får ju så fin bränna när man sitter på balkongen... Nu har jag antagit en något rödare färg på bålen och baksidan av benen. Jag är tack och lov utrustad med bra pigment, så även om jag ser röd ut gör det inte ont och jag blir snabbt brun.
Igår efter jobbet åkte jag också ut, tog några foton, det här tycker jag blev fint.
Himlen såg ut att hota lite med regn inåt land men vi hade det gott. Har inte kommit iväg till havet tidigare i sommar så nu passar jag på. De kommande dagarna blir jag "instängd" på jobbet så då blir det inget friluftsliv alls.

måndag 1 augusti 2011

Mitt favvoställe

Idag slutade jag tidigt på jobbet, det var soligt och varmt. måste man ju bara passa på att åka ut till havet och njuta lite.
Äntligen blev årets första dopp av!
Klockan var närmare 18 när jag kom ut och det fick bli ett dopp med en gång. Kanonskönt! Stora Amundön är min favoritplats, skön promenad dit förbi hästhage och genom skog. Bra med stegar ner till vattnet och så slipper man ligga som packade sillar på klipphällarna.
När jag ligger där är det gott att lyssna till måsarna, vågskvalpet och motorbåtar som puttrar förbi. Mumma!
Nu har syrsorna faktiskt kommit, det låter mysigt, och varmt på något sätt.
Rönn och ljung blommar. (Kan man säga att rönnen blommar?? Eller ska man vara mer korrekt och säga "Rönnen bär frukt" ;) )