söndag 31 juli 2011

Cykeltur

Jag fick mig en tur på min cykel i alla fall. Det är så gott att känna hur håret på huvud och armar hrkl fladdrar i vinden. Ja vad då, har inte du hår på dina armar? Nåja, skönt var det i alla fall.
Till slut hamnade jag i sköna Trädgårdsföreningen, en mysig oas lättillgänglig mitt i stan. Där såg jag bl.a. ett gäng småbarsfamiljer i gräset som hade jordgubbstårtkalas (mums!), par som låg och läste på filtar, barn som lekte, äldre som vilade en stund på parkbänken. Någon hade hittat en egen vrå lite vid sidan av där hon satt och läste.
Men vänta nu? Vad är det där, där borta?

En kasse med en växt i OCH en JÄTTEslända (nej, inte en sån man spinner garn med)
Inne i växthuset i bakgrunden finns en fin hantverksutställning. Klämde bl.a. på jättefina keramikmuggar och tovade blommor.

Oj, en till! Med en Orkide i.

Jag bor i en vacker stad.
Ser ni ormen?


Schwarze Madonna. Snygg, med mörka skiftningar.
Någon jobbar flitigt där inne.


Och så en till

Det tar sig!

Tänkte jag skulle sätta mig på cykeln idag och ta mig en sväng. Bl.a. äta lunch någonstans på stan, titta på rosor i Trädgårdsföreningen och bakluckeloppisen i Slottsskogen. Men jag kom inte riktigt iväg, jag pillade med det ena och det andra och var ju tvungen att prova min top jag stickar.
Ja, det var kanske någon som tyckte att jag inte skulle ut, just då. Tur var väl det för just nu vräker regnet ner. Käkar lunch hemma istället så får jag hoppas att det lättar lite senare, är så himla sugen på att cykla. Det är skönt, somrigt och en frihetskänsla.

Det tar sig! Och jag gillar den, både färgen och snittet. Mmm, jo, den kommer att bli varm, såklart! Det är ju ull i (tänkte inte på det...)! utöver silket. Var nog inte meningen att den skulle bli färdig tidigare i sommar...
:)

lördag 30 juli 2011

Min lilla blommiga balkong

Idag har det också varit en skön dag :)

P.S. Någon som vet varför det ibland inte går att klicka på bilderna för förstoring? Trodde det hade med pixelformatet att göra men samma pixlar går ibland att klicka på och ibland inte... D.S.

fredag 29 juli 2011

En sköön kväll

Eftersom jag är lite frusen av mig tog jag för säkerhets skull med mig en tröja utöver min jeansjacka när jag skulle iväg till kvällens Sip & Knit. Det var varmt och skönt så vi satt på uteserveringen denna gången också, härligt.
Många är iväg på semester och ikväll var vi 6 stycken som kom. Jag hade lyckats locka med T som jag träffade på stick- och virkkursen på Tjörn nu i sommar.
Vi hade en jätteskön kväll.

Gott

Söta skor
På slutet tyckte jag det blev lite svalare så jag tog på mig min tröja. Innan jag promenerade hem tog jag på min jackan också... Båda åkte snabbt av, det var helt underbart varmt! Svalorna sirrade i luften, ett skönt sommarkvällsljud. Har ni tänkt på att syrsorna gör sig påminda på sensommaren? Då sätter de igång och sjunger. Tycker det är läckert med alla ljud som kommer fram olika tider på året.
Hoppas värmen håller i sig i helgen.

onsdag 27 juli 2011

Hur gick det nu då?

Jag gav upp hälen på mina hjärtesockar
Jag mailade Anna och fick lite hjälp men tyckte inte jag fick ihop det ändå. Bättre att få hjälp i verkligheten. Så nu kör jag med den gamla hederliga istickshälen!



Jag gnetar på med min sommartopp. Nu är jag nästan färdig med bålen, axlarna har jag tänkt maska av ihop. Sedan ska bara halskragen stickas på. Ingen montering alls med andra ord :)

måndag 25 juli 2011

Nämen titta!

En liten pensé har slagit upp sitt blå, nä jag menar sitt gula... :)
Och fler lär det bli, flera knoppar på lut.

Här kommer Tobaksplantan mitt i den frodiga Silvernjurvindan. Ytterligare en planta som gillar förhållandet på min balkong, växer så det knakar. Kolla bara här på den lilla bilden, när jag nyss planterat dem.

P.S. Hämtade ut min lilla bil förra veckan och idag körde jag motorväg en bit på väg till jobbet, kändes jättebra :) D.S.

söndag 24 juli 2011

En pysslig dag

Igår var vi ca 20 kreativa damer som samlades i en klubbstuga för att frossa i pyssel. De flesta scrappade, några stickade och virkade och några pärlskapade.
Full scrappkoncentration.
Jag gick runt ett par gånger under dagen och kikade vad de gjorde, jag är imponerad av allt fint som skapades. Själv har jag helt kommit av mig vad gäller scrapbooking så jag fortsätter att sticka :)

Jag tog med mig mina hjärtesockar, gladsockar och min sommartop.

Supergod lunch som avnjöts utomhus i den goa solen.

 A började med en fin top.

U och V varvade stickningen med att tillverkade tjusiga stickmarkörer.

Skoj att M och K tagit sig tid att fixa denna träff så bra och om jag inte uppfattat det fel så var det fjärde året i rad.
Trevligt!

söndag 17 juli 2011

Nix

Det är nog ingen idé att odla buskkrasse på min balkong fler gånger. Så här såg det ut förra året också. Då kämpade (eller bekämpade) jag med såpvatten. Vet inte om det beror på att blommorna lever ett hårt klimat på min balkong, hett, många timmar med sol och blåst (nästan jämt). Eller är det så att det är vanligt att de drar till sig ohyra (OH! eller får de betala hyra de små odjuren! Ja jag vet dåligt skämt...)?


         

De här funkar i alla fall!


lördag 16 juli 2011

Testing testing

Hmm, detta borde ju funka. Nu är hälen formad och nu ska jag sticka ihop kilen och sticka uppåt utefter hälen och samtidigt minska i varje sida. Testar och ser vad som händer.
Håll tummen!

P.S. Ja det var ju snabbt konstaterat att detta inte stämmer, så det är bara att repa upp och testa en annan tanke jag har. Något liknande.

fredag 15 juli 2011

Fastnat!

Nu har jag gjort ökningarna för hälkilen, eller vad det kallas, och nu ska jag forma hälen. Nu minns jag inte riktigt hur jag skulle göra... Om jag inte har helt fel stickade jag med förkortade varv, lämna de 8 mittersta maskorna på hälen. Men var det nu inte så att jag skulle minska samtidigt och även lyfta en maska? Var det i början på varje varv, även det aviga? För jag skulle väl sticka varje hälsida för sig, liksom, fram och tillbaka. Och skulle jag inte ta maskor från hälkilen också? Eftersom jag ökat maskorna och nu ska återgå till rätt antal igen. Murvel, hurkel, frkl, hrmf, frskt, mrvll, frxwkxzz...
Känner mig riktigt pigg och glad idag, vem bryr sig att det regnat hela dagen! Kanske regnar det t.o.m. fortfarande. Sovit gott och länge (till kl. 09.30), sällan jag sover så länge på morgnarna, men denna vecka har det blivit bättre, behövdes.
Äsch, nu skiter jag i sockarna (mja, inte bokstavligen då...) och gör en utflykt ner på stan istället.

Hej så länge! :)

onsdag 13 juli 2011

"Så gå vi runt kring en enebärabusk, enebärabusk, enebärabusk..."

Nu ska här färgas garn!
Hjälpmedel: stol med hjul.

Nä, funkar nog bättre utan stolen.



Första härvan på tork
Min favorit 
Färdigt!

tisdag 12 juli 2011

Fortsättning på kursveckan




Jag koncentrerade mig på sockstickning i två dagar, dels för att hinna prova på en för mig ganska ny hälteknik. Har inte stickat så vansinnigt många sockar men då har jag kört med istickad häl, enkelt och bra. Lite roligt att också hitta på något mönster att sticka in på sockan. Så enkelt egentligen, jag gillar hjärtan så det fick det bli. De ska följa med hela vägen upp på framsidan av sockan.



 Här har jag stickat med 2,5.

 
Den första sockan blir lite för stor så jag låter den vara så länge. Den repar jag upp men har den som "mall" under tiden. Tycker det blir finare med stickor 2 så jag har börjat på en ny socka. Jag hann sticka en bit på tåget igår.

Några testade tvåändsstickning på kursen.

En av dagarna åkte vi hem till Anna som ledde kursen. Det är hon som har Vinterverkstan, så vi frossade bland hennes garner :)


Om jag köpte garn? Jodå, å en nystmaskin, så nu kan jag också göra fina nystan :)