onsdag 29 juni 2011

WTAI och änglavakt

Igår hade jag och några vänner en fantastiskt skön dag och kväll i Slottsskogen. Musikfestivalen Where the action is bjöd på ett gäng artister. Det stora dragplåstret var Coldplay och de fick avsluta kvällen. Deras show fick mig att le och mysa, de verkade ha kul och njuta. Det var fyrverkerier, papperskonfetti i form av fjärilar som sprutades över scenen, bollhav för vuxna ;) m.m. Och deras sköna musik såklart.

Det var toppenväder med sol och värme, tack och lov fläktade det så det var helt underbart.
Den här goa upplevelsen behövde jag för dagen innan blev jag påkörd av en lastbil när jag var ute och körde. Man kan säga att jag hade tur, ett gäng änglar sitter på mina axlar. Jag klarade mig helskinnad men min bil får gå till skroten. Jag är glad att jag "leasar" bilen, en form av privatleasing med toppenvillkor. De hjälper mig med allt och det kommer att ordna sig på allra bästa sätt. Tror jag ska pussa och krama hela bunten när jag träffar dem ;)
En jobbig upplevelse men det kommer att bli så bra. Så det var skönt att få tankarna på något annat en stund med den sköna musikupplevelsen igår.

 Sahara Hotnights

 Lammkorvar, sallad, grillad färskpotatis, valnötter och jordgubbar. Ingen dum blandning!

 Härliga The Ark bjöd på avskedskonsert

Coldplay inledde och avslutade med fyrverkerier

Mr Coldplay himself

Bollhav för vuxna :)


Sov så gott så ses vi kanske på fredag :)

torsdag 23 juni 2011

Allt är möjligt!

Eller vad säger ni ;)

Har varit och tittat på Susanne Langréhärliga tanter. T.o.m. idag kan ni hitta hennes tavlor hos mysiga mitt i centrum. (P.s. kan verkligen rekommendera deras massage, Mmmm, blandat med lite aj aj...)

Önskar er alla en skön och härlig midsommar :)

onsdag 22 juni 2011

Inkräktare

Nä här händer inte mycket. Jag har stickat på min aquatop och det går långsamt framåt. Fast de senaste dagarna har jag inte stickat alls.
Kan man få ont i nacken när man börjat sin semester? Eller stickade jag för intensivt i helgen, och fick ont av det? Om man är stel och har lite ont ibland men får jätteont när man slappnar av, är det då p.g.a. att man faktiskt slappnar av? Jo, jag borde träna upp min nacke/axlar och ja, jag borde se till att röra på dem mer. Jag vet
Igår var jag ute och promenerade en timme för att få in lite rörlighet. Idag trotsade jag det onda och städade lägenheten (jooo det behövdes, verkligen!) och gick, en liten, promenad. För det ska ju vara bra att röra på det onda, för det är ju ingen skada, det vet jag. Bara spända muskler. Imorrn ska jag i alla fall få massage, hoppas det onda blir ännu bättre, eller jag menar minskar ännu mer. Bra att få lite hjälp att slappna av musklerna. Visst kan jag få nackspärr ibland men det brukar gå över snabbare än det här. Ja ja, det kan bara bli bättre ju! Jag är ju inte sjuk!


Hörru, du där, du hör inte hit, du är på fel plats! Tror jag i alla fall...
För visst är väl det ett ogräs?!. De små små plantorna, om du kan se dem, där, till vänster, är tobaksplantorna jag sått. Den här långa inkräktaren rycker jag bort, nu!

söndag 19 juni 2011

Hm...

Det regnade i natt

Jord uppåt väggarna och på golvet :(

lördag 18 juni 2011

Länge sen

Tänk vad härligt det kan vara att stöta på gamla vänner! Någon jag tappat kontakten med, vet egentligen inte varför, träffade jag av en slump nu på eftermiddagen.
Vi träffades via jobbet för.. hm, vad kan det vara, snart 14 år sedan tror jag. Vi arbetade i var sin ände på en stor avdelning. Där hade vi schemalagda raster. Det var nog då, på en rast, vi upptäckte att vi hade samma humor. Om jag inte minns fel var det olika konstellationer vid rasterna, men samma återkom regelbundet. Ibland var det så att de arbetande kollegorna runt vår rastoas fick hyssja oss. Ja, just det gänget som var vid de tillfällena. Minns att det var tokroliga diskussioner om allt mellan himmel och jord. Blandat med skrattsalvor försökte vi övertyga varandra att just våra egna åsikter var de som var de rätta, med mycket glimt i ögat. Har glömt de stunderna men minns dem igen efter mötet med en av dem i eftermiddag. Ingen av oss är kvar på den arbetsplatsen, livet ändras, livet går vidare.
Har många goa minnen med kollegorna från tiden hos den arbetsgivaren men längtar inte tillbaka. Jag gjorde ett val, som jag inte ångrar, företaget var det inget fel på, jag behövde bara göra något annat ett tag :)


Önskar skön helg!

söndag 12 juni 2011

lördag 11 juni 2011

Som värsta spionen


Nu på eftermiddagen har jag åkt runt och tagit foton på hus.
Varje gång jag klev ur bilen för att ta ett foto, tittade jag mig omkring, var det någon som såg mig? Undrar de vad jag håller på med? Kommer någon att jaga efter mig, klubba ner mig med knölpåken, rycka kameran ur mina händer och slita ut filmrullen? Nä visst ja, jag har ju digitalkamera nu för tiden. På vissa ställen kändes det bättre att sitta kvar i bilen och snabbt bränna av ett foto :)
Huset som under vintern stod på styltor hade fått en grund, synd, hade varit kul att visa. Kanske inte varit så kul för dem som bott/bor i huset förstås... Ett litet blått trähus vars totala grund varit puts väck. Huset stod bokstavligen på styltor. Fast egentligen var huset inte så fult, det såg bara skoj ut...
Jag har letat efter det fulaste bostadshuset idag. Varför?! Jo, Elle har utlyst en utmaning. Dagarna går och jag har inte kommit till skott, nu har jag bara några dagar på mig att skicka in mitt bidrag.


Men vad är fult egentligen? Och vem bestämmer vad som är fult? Hmm, jag åkte till området jag bodde i först när jag flyttade ner hit till Göteborg. Där bodde jag i andra hand ett tag. När jag kom dit såg det inte så fult ut som jag minns, fulare har jag sett. Åkte vidare och irrade in i gator som var rena labyrinten. Små och smala och gick runt, hit och dit, fram och tillbaka (hjälp kommer jag ut igen?!).
Fult eller fräckt?













Mja, det är ju förstås inte klart än, men vackert är det ju inte.




Vilket ska jag välja? Eller ska jag leta vidare, hmmm...

Bööööööööööörja om från början

Det här var vad jag åstadkom igår på Sip & Knit.
Jop, jag har repat upp! Man sitter där hemma och stickar och det känns inte heeelt ok, men kör på för "det blir nog bra". Fick lite tyckningar av damerna igår och då kändes det helt rätt att bestämma sig för att börja om från början. Jag har ju inte kommit så långt ändå.
Ärmarna? Jo, de går att göra om de också, det är lugnt.
Känns bättre att sticka något som jag verkligen kommer att tycka om och därmed kommer att använda. Annars är ju både pengar och allt arbete bortkastat.


Igår kväll var solen framme så vi satte oss på uteserveringen, så gott! Men kvällarna har inte hunnit bli så varma än, kallt, när solen gick i moln. Ändå en skön smak av sommaren som ju faktiskt är här. Kristina hade gjort fina stickmarkörer som hon delade ut till oss. Tack tack!


Trevlig lördag!

torsdag 9 juni 2011

Sip & Knit imorrn kväll

I morgon kväll träffas vi på Evas Paley för lite Sip & Knit. Jag kommer att vara där från 17.30. 
Tag med dig stickningen och kom.
Välkommen!
:)

onsdag 8 juni 2011

Sjukskriven pga stickningar i händerna

Nu så är jag igång med min långärmade tröja i ljusgrått och den här i det havsgröna. Väldigt enkla snitt. Har stickat färdigt ärmarna och var så nyfiken på att se hur det skulle bli när jag virkade på en kant med effektgarnet. Jag gillar´t! :D Runt halssprundet och nertill på tröjan ska jag också virka på en kant. Blir snyggt mot det ljusgrå. 
Får lägga på en rem bara så jag hinner använda dem innan sommaren är över.
Jag får hoppa över allt det där som kallas jobb (fast det blir ju lite bökigt, kanske om man kan sjukskriva sig pga av stickningar i händerna...) och städning så går det nog... ;)

Ha det gott där ute i värmen, Sommar´n är häääär!

måndag 6 juni 2011

Tradition

Tror nästan det här börjar bli en tradition, det är i alla fall inte svårt att göra det till en. Varje år spelar Göteborgs Symfoniker konsert i Slottsskogen. Man tar med sig picknick och nåt att ligga på. Mums! Skön musik och allsång. Det är så gôtt!
Vi klarade oss från regn och åska men det har varit hett, hett, hett och fuktigt idag. Jag tycker det är skönt, promenaden hem gick långsamt, det gick inte att ta det långa benet före, men det var inte heller nödvändigt :)
Härligt folkmyller, alla åldrar kom för att fira nationaldagen.

Nu kom solen!

I morse var det ljusgrå, bulliga och slöjliknande mol på himlen. Nu har de försvunnit och solen kommit fram :) Det är fuktigt och varmt, skönt att det fläktar. Jag hoppas att inte något åskmoln irrar sig hit och hindrar den planerade picknicken för eftermiddagen.

Ha en skön nationaldag!

söndag 5 juni 2011

Trattar

Det måste ha varit riktigt varmt och gott idag. När jag kom ut från jobbet på kvällen slogs jag av hur fuktigt det var. Skönt, sommaren är verkligen på väg.


Kikar på min lilla balkong och det har allt hänt lite. Vet inte om jag ska bry mig om att vattna idag, det ryktas om att det ska regna imorgon. Tror jag vågar låta bli, de klarar nog torka en liten stund före att få sina f(r)ötter dränkta.

Så rart när det växter och frodas :)

fredag 3 juni 2011

Award

Jag har fått en award, alltid lika roligt!
Tack Lisa :)
Alltså dags att berätta 8 saker om mig själv och så skicka vidare till 3 bloggare. Först kommer bloggarna jag vill uppmuntra:
Maria Pyssel och Knåp som bor i Norge
Karin Lite Av Varje hon var med oss på Sip & Knit igår
Maria Infall & utfall som jag fick en award av för snart ett år sedan


Vad kan nu vara intressant att veta om mig, hm... En del har jag nog berättat tidigare.


Tycker det är skitkul att sjunga i kör (därmed inte sagt att det låter bra) och har äntligen under våren gått en kvällskurs i körsång. Hoppas att jag kan fortsätta med det under hösten också för det ger en sån jäkla skön kick!

Har en dröm om att bo i ett litet hus med liten trädgård strax utanför stan. Nä inte ensligt, öde ute i någon skog, jag vill ha grannar. Jo det funkar med lägenhet också, men trädgården är viktig.


Har haft funderingar på att flytta till Skåne. Har semestrat där en del, fint landskap och trevliga människor.


Är uppvuxen på bondgård (bondunge) och flyttade till storstaden Göteborg för 25 år sedan.


Mina ögon är gröna, endast 1-2 % av världens befolkning har gröna ögon. Jag tycker det är lite ballt :)
Enligt Wikipedia är grönt en variant på bruna ögon, förekommer mest hos keltisk och germansk befolkning (hmm). Så har gudomligheter i grekisk och kinesisk mytologi gröna ögon.
Har genom åren fått höra olika kommentarer som ex. "Du har ju kattögon ju!"


Jag är blodgivare, även i den biten hör jag till ett fåtal %, jag menar min blodgrupp då, 7% av Sveriges befolkning. Fast det är faktiskt alldeles för som ger blod, så hörrni Ut och ge blod mer er! Jag skäms lite för det visade sig att jag inte lämnat sedan 2006. Alltså dags att ta tag i det igen! Tid bokad för nya tester, efter 5 års uppehåll måste man testas igen.


Sitter och häckar alldeles för ofta framför datorn!


Sprang förr en del 1 mils lopp, som Ada-milen, Lady-Lufsen. Kul att vara med i ett sånt sammanhang. Hm... ska jag satsa på Göteborgsvarvet nästa år kanske...


Ha det så gosigt!



torsdag 2 juni 2011

Det är najs med Sip & Knit

2 av 7



Så här fint kan det se ut nu på sommarkvällarna (jo det är sommar, juni är sommarmånad). Fångade det här på väg hem, sköna gröna nyanser och skuggningen. Tycker det är så kul med skuggor och speglingar.
I fotot finns lugn, värme och ro.

Jag glömde ju!

 

Min sommartröja i det ljusgrå garnet är faktiskt på gång, ser inte mycket ut för världen just nu. En ärm färdig och nästa är påbörjad. Den blir så där skönt gles. Utgår från den här men min ska bli lite kortare. Runt nederkanter och sprundet i halsen har jag funderingar på att virka på en kant med effektgarnet som jag pratat om här.


Tack Lisa för awarden! Ska klura lite på den...



Blandad kompott

Förvisso är veckan inte slut än men den har bjudit och kommer att bjuda på diverse. Sprang Blodomloppet ena dagen och hm, låg däckad nästa dag i magsjuka : / Vädergudarna har dränkt och ruskat om min balkong ena dagen och därpå översköljt den med hetta. Ja det är väl som livet är mest, upp och ner, hit och dit, berg o dalbana. (Och det kan ju bara bli bättre, eller?!.)


Ikväll är det Sip & Knit igen. För mig blir det en stunds mys inför kommande jobbhelg.
Nu, då, när det ska bli varmt och gosigt ska jag vara instängd hela dagarna på mitt jobb. Får gratulera dem som är lediga (jag menar det faktiskt, verkligen), skönt för dem (lite ynkar jag mig allt). Ja ja, jag får mitt snart också, det är ju inte såå långt kvar till semester, längtar! :D


Ett tredje provstick. Jag kom inte överens med det gula garnet, det kändes inte rätt (snacka om veleMaja), inte jag helt enkelt. Då är det lika bra att byta ut. Samma Sarah Tweed som i det gula.

Bilden till vänster är original men så blått är inte garnet. Har manipulerat bilden till höger för att få fram mer av den riktiga färgen. Havsgrönt, mjo, den heter faktiskt t.o.m. aqua.


Syns vi inte i eftermiddag på Evas så önskar jag en skön helg!