söndag 29 maj 2011

Hmmm 2

Teststickar och funderar igen, kliar mig i huvudet...

lördag 28 maj 2011

Jag gjorde det!

Jo, jag köpte de gula också :)
Igår ringde jag och bad att få dem undanlagda. Det är inte alltför ofta det säger klick med en gång när jag ska shoppa, så när det gör det ska jag passa på :) En ärmlös top får det bli, tror jag.

Vad svårt det är att få fram rättvis färg när man fotar. Kolla bara, nystanen på fotona nedanför ser ju grå/bajsbrunaktiga ut... Jo det är samma som ovan och de är mustigt guldgula med inslag av rostrött här och där. Så fint så :) Nu är det bara att börja sticka!

fredag 27 maj 2011

Hmmm

Teststickar och funderar.
Det gula garnet skramlar i huvudet.

onsdag 25 maj 2011

Tack, shopping och blåst

Tjoho, nu när jag är färdig med sjalen så tyckte jag att jag var värd lite fint garn till min sommartröja. Var inne på lin men det blev ett gosigt garn från BC, Sarah Tweed. Först skulle det bli i en mustig gul/guldig färg som var perfekt till effektgarnet, men det sprack på att det inte fanns tillräckligt hemma. Kanske det var meningen att jag skulle ha det grå istället. Är ju faktiskt mer praktiskt när jag ska kombinera med mina andra kläder... Men det gula finns kvar i mitt huvud (hmmm, en ärmlös top i det kanske?).
Snälla Tummelisa hjälpte mig med lite tips och idéer, bl.a. grundmönster som finns att hämta hos Järbo Garn.
Jag vill sticka en tröja med långa ärmar, kanske litet sprund i halsen där jag kan virka på en kant av effektgarnet. Jag funderar på om jag ska sticka en nederkant med sprund i sidorna med effektgarnet, kanske en kant på ärmarna också. Själva tröjan ska vara lite glesstickad, sommarlätt. Om du vet att du har ett perfekt mönster får du gärna tipsa mig :)


Buskkrassen har letat sig fram :)


Hmmm, det har blåst en hel del den här veckan... Av de gula Petuniorna är det inte så mycket kvar. Det var lite stela i "grenarna" så de har knäckts. Men Silver fall i krukan ni skymtar under lådan växer fint.

Å hörrni alla goa bloggläsare som ger mig massa sköna och goa kommentarer, måste ju tacka er, för det är ju så roligt att ni är här och kikar och kommenterar.
P.S. Alla är lika välkomna, utan som med kommentarer :)
Stor kram till er alla!

söndag 22 maj 2011

Oj oj



 Äntligen färdig! Mjuk och go och alldeles lagom stor för att sno runt halsen.
Har inte blockat den och det tror jag faktiskt att jag struntar i.

Tokig utmaning

Kolla här, vilken utmaning! Så tokig att jag måste försöka mig på den. Frågan är bara var man ska hitta det fulaste huset... Tur att man har lite tid på sig, närmare bestämt t.o.m. den 15:e juni. Klart jag vill försöka vinna, ööh, vinst, vadå, glömt kolla, men what the f**



Elle som har bloggen Inredning-utredning utmanar. Titta in hos henne, hon bjuder på skratt, trädgård, härliga bilder och hur livet ter sig som svensk i Tyskland. (Frågan är hur hon ställer sig till att jag annonserar om detta... hon vill nämligen ha fotona till sin mail... Mooahahahha) Kram Elle :D

lördag 21 maj 2011

Lördagsmys


Idag har över 43.000 löpare sprungit GöteborgsVarvet. Ja alla har nog inte kommit i mål ännu, den sista gruppen startade vid kl. 16. Det har varit bra väder i år, förra året var det alldeles för varmt, många bröt eller kollapsade. Det är så kul att känna av stämningen runt banan. Familjer och vänner som hejar fram de sina. Skyltar med budskap som "Heja pappa/mamma du är bäst" hålls upp, musik dundrar ut ur högtalare och orkestrar peppar fram löparna. Härligt!

På väg ner för att titta genade jag genom Botaniska som står i full blom.

Akta, jag bits! Eller inte... 

Ett hav av tulpaner.

Lite stickat



Nu är det inte så långt kvar, hoppas bara det lilla nystanet räcker...
Fint blir det :)

fredag 20 maj 2011

Nä men jag fattar inte

Varför är det så snablans svårt med lite kommunikation??!?
Hur svårt kan det vara att kort meddela sig? En del ställer in möten 4 av 5 gånger, i sista stund. Säg hellre att du inte vill, det funkar bättre för mig, då slipper jag gå och fundera kanske t.o.m. vara glad en stund. Andra gånger ska det vara självklart att de kommer även om de inte hört av sig att de verkligen vill dyka upp. Ursäkta mig, men jag blir så trött (å besviken) på sånt här! :(

tisdag 17 maj 2011

Pluttar

Igår gick jag och E en sväng i Slottsskogen. Vi skulle titta på mamma Vildas och pappa Mooses några dagar gamla pluttar (älgkalvar). På vägen dit mötte vi en annan stackars plutt.
Den här herrn hade flugit ut från sitt hägn och hittat en lika vacker blå rival i bilen, ser ni hans egna reflektion i lacken? Det är parningstider nu och han försökte konkurrera ut sin rival så klart. Stackars plutt hade nog jobbat en stund för runt om bilen syntes spår efter hans attacker, skrapmärken och blod. Han var blodig om tassarna (nä förresten, de kallas ju fötter, men det är ändå lite lustigt för mellanfotsbenet kallas faktiskt för tars,nästan tass ju). Ja ja, jag som novis tyckte det såg ut som att ena sporren på tarsen var bruten/blodig. Men vad vet jag. Lite blod hade också smetats in i fjäderdräkten. Vi lyckades i alla fall få påfågeln att gå ifrån bilen och försökte också få tag i parkens djurvårdare. Herrn lade sig att vänta tills vårdaren kom och vi promenerade sedan vidare.

Till de här pluttarna












Med sina långa rangliga ben försökte de sig på att hoppa och skutta lite och det var knepigt att komma åt att smaka på gräset. Tillslut kom ena kalven på att han kunde ställa sig på knä och mumsade glatt.


Så här gott avslutade vi kvällen.

söndag 15 maj 2011

Tummen är ur

Japp då är tummen urdragen och ett bulligt grönt paket är postat!
Det var svårt att få plats med allt. Jag pressade i så mycket som det bara gick och lyckades få i ca 1,8 kilo. Hittade en till mössa i gömmorna att stoppa i. Några nystan fick jag inte ner men det kanske blir fler sändningar. Känns i alla fall bra att garnet kommer till nytta :)


Har jobbat i helgen och också utfört min medborgerliga rättighet/skyldighet. Det var ju vi och Örebro som var tvungna att rösta igen... Nu är det dags att stoppa lite mat i magen och sen greppa stickorna, min Birch tar sig och nu känns det som den faktiskt snart kommer att bli färdig. Har börjat fundera på en enfärgad enkel tröja/top i lin (eller kanske  bomull?). Vill använda mitt ena effektgarn, kanske virka på en kant längs ett sprund, nederkant eller så. Sen har jag sett en annan sjal som jag är himla sugen på, I Heart Lace Den vill jag sticka i ett enfärgat garn för att få det där enkla rena utförandet.
Hoppas ni haft en skön helg!

torsdag 12 maj 2011

Nä, jag vill inte!

Den här suuupersnygga (tyckte jag då i alla fall, om man ändrar lite är den kanske inte så dum...) tröjan skulle någon sticka upp till mig som present, på 80-talet. Det blev aldrig av. Garnet inhandlades dock och det är av polyester och nylon. Jag, vill, INTE sticka upp en tröja till mig själv i det materialet. Tror nog att det finns andra som tycker det är helt ok. Så därför kommer det att åka med i paketet jag går och funderar på att göra i ordning och skicka till Ann-Louise som tar emot bidrag för Hjälpstickan.
Jag har stickat två mössor av garnet jag vann av Hjälpstickan och av annat garn jag hittade i gömmorna har jag stickat upp en tröja som får åka med. Den passar jättefint, men, näe.
Det här tänkte jag skicka. Ganska mycket får jag nog tycka. De lila nystanen (nystana/nystan?) är 100 grammare, det är de som skulle vara till den lila tröjan. Tröjan och det ljusa garnet är akryl, bomull och lin, också det inhandlat på 80-talet.
Om jag nu skriver här att jag ska skicka detta tänkte jag att jag förhoppningsvis äntligen får tummen ur och GÖR det också. Har ju tänkt och tjatat en del här på bloggen att jag vill göra detta. För hemma i mina skåp gör de sannerligen ingen nytta!
Vänta lite nu, har jag inte nåt mer som ligger och tar plats, måste gå och kolla...

söndag 8 maj 2011

Lite hängiga

Den här helgen har balkongen äntligen fått sitt! Trätrallen plockade jag in förra hösten för den såg så misshandlad ut. Under vintern fick den torka och vila i vindsförrådet. Nu är den avborstad, slipad och inoljad.
Vet inte varför jag inte kommit mig för att skaffa bord tidigare men i år var det dags! Hittade ett litet sött. Balkongen är liten så för att jag och blommorna ska få plats fick det bli ett bord att hänga.



Frön och plantor inhandlades, Buskkrassefrön hade jag kvar sen förra året.







Vis av tidigare års odling så gäller kortare blomster. Här blåser ofta och ganska hårt. Föregående år blåste blommor och blad sönder, rangliga och tunna blommor är ingen hit. Visserligen har Svartöga klarat sig någorlunda i hörnet men Buskkrassens blad blev håliga och till slut kryllade det med bladlöss över hela plantorna. Jag ska plantera Krasse igen men ställa dem i mer skyddat läge och se om det funkar bättre. Glömde lägga fröna i blöt, ska göras ett dygn i förväg så imorgon kväll får jag peta ner de stora fröna i jorden. I den lilla blå krukan i bilden ovan kommer de att bo. I den större krukan har jag satt Blomstertobak, färg Lime/Purple. Hoppas jag åtminstone, fröna syns knappt men nåt skräp låg det i fröpåsen. Ska man så dem med hjälp av förstoringsglas tro? Som kantväxt har jag planterat Dichondra Silver fall, ska vara tacksam och breda ut sig. Blomstertobak har funkat jättebra på min blåsiga heta balkong, ja de kortare modellerna då.
I den blå lådan har jag satt lila Stjärnöga ihop med gul Petunia Million. Stjärnöga är så fin och blommar som sjutton, tacksam.

I den röda krukan har jag sått Penséer, Clear Crystals, utan öga. I lådan satte jag vit Stjärnöga och jättesöt Australiensk viol. De är vita och lila, ska vara bra marktäckare.
Ja nu ser det lite hängigt ut i lådorna, det var hett i affärerna där de stod men de tar sig nog snart och piggnar till.
Hmmm, jag har ju en liten blå kruka till, vad ska jag sätta där??
Sa du förodla?? Vad menar du med det... ~visslar~

Balkongen är verkligen min lilla oas där jag njuter soliga dagar!

torsdag 5 maj 2011

Sip & Knit dags!

Det går långsamt med min Birch men det går framåt. Borde gå liiiite fortare nu när maskorna blir färre ;)
Imorrn är det dags för Sip & Knit träff igen. På samma ställe som förut, Evas Paley och från kl. 17.30.
Kom du med, bara kul! :)