fredag 30 april 2010

Inte övertygad

En rejäl förkylning har däckat mig men nu börjar jag känna en ljusning. Orkade i alla fall sticka en provlapp med större sticknummer, för jag känner att jag inte helt klickar med sjalen.  Är inte alls övertygad med valet. Jag brukar gilla det som är enkelt i utförandet men här blir det ju väldigt mönstrigt... Men det var ändå något som fångade mig.


Övre stycket är stickat med stickor 3 och det undre med 5, tror nog det blir bättre med 4. Då får jag mer luft i den, blir inte så kompakt. Det var nog en del av luftigheten jag fastnade för när jag såg bilden. Naturligtvis har jag inte stickor 4 hemma så i helgen får jag ge min gröna kofta mer uppmärksamhet. Har konsulterat två rutinerade stickerskor om kruxet som gjorde att jag la den åt sidan. Eftersom inga av mina närmare vänner stickar har jag ingen att bolla idéer eller klurigheter med. Då är det superbra med stickcaféer! :) Där finns mycket kunskap, så jag passade på att vädra mina funderingar. Tack tack för hjälpen :)

Så av de här...
 

Blev det så här.
 

Med önskan om trevlig Valborg!

tisdag 27 april 2010

Struligt...

...kan det bli ibland. Det var märkligt, den ena KnitPro-tippen skruvade upp sig hela tiden och kabeln vred sig märkligt. Skulle dra åt den en gång till, trätippen lossnade! Hm, så hårt tog jag knappast i :( Den vred sig runt i sitt fäste. Jag knallade ner till butiken där jag köpte dem. Det visade sig att det var något strul med gängorna på kabeln så det gick inte att dra åt alls, hur mycket man än ville. Trevligt nog så fick jag en ny kabel och nya tippar, tack för det :D
Därför har jag har inte kommit så långt på min sjal som jag önskat. Men en hel rapport har det i alla fall blivit.
Under vägens gång med tippstrulet hade jag antingen tappat en maska eller stickat ihop 2 av misstag. Ser att omslaget lätt hamnar ovanpå en annan maska. Har funderat på att repa upp allt för att ev. sticka med ett större nummer, men då stämmer ju inte måtten med mönstret. Tyckte utseendet kanske blir lite kompakt. Men det är klart att det blir skillnad om man använder lingarn istället för det tunna Kid mohair som är mönstrets ursprung. Nu har jag ändå bestämt mig för att fortsätta med samma stickor.
Ska bli intressant att få tvätta upp och sträcka ut sjalen när den är färdig. Men det dröjer ett tag, har ju bara stickat 13 av de 160 centimetrarna :)




söndag 25 april 2010

Aaaaaaaaaaaa...

...kta, hjulet rullar!
Kan inte riktigt rå för att veckans bild ger mig associationer till skräckfilm. Ganska enkelt att bygga en ryslig rulle på den. Kanske t.o.m. kan bli lite av en splatterfilm...


Go kväll :)

lördag 24 april 2010

Award x 2


Tack tack det värmer mitt hjärta, att ni där ute i vårt avlånga land hittat till min blogg och uppskattar den. Så glad jag blir! Jag har fått samma award från by Caloweena i Stockholm och Sanna i Skåne :)


Med awarden ingår det att berätta sju intressanta saker om sig själv samt nominera sju andra bloggare. Här kommer de utvalda:


Så var det det där med 7 intressanta... saker om mig:

Jag har gröna ögon.
Har aldrig rest utanför Europa men skulle gärna åka till Japan.
Tycker det är uuurtråkigt att städa och diska.
Tycker skådespelaren Matthew McConaughey är läcker.
Tycker det är gott med öl.
Äter alltid frukost i soffan samtidigt som jag läser Göteborgs Posten och tittar på Tv 4´s morgonprogram.
Åkte själv till Grekland på charterresa förra året.


Go kväll!

fredag 23 april 2010

Häpp!






Min första spetssjal är på G!


Önskar go fredag!


torsdag 22 april 2010

Det här blir spännande!



Har anmält mig till Sticka meras spännande byte. För att delta ska du svara på 42 frågor om dig själv som mottagaren bygger ett paket på. Vissa frågor var lite kluriga att svara på även om de borde vara självklara. Det ska bli roligt att få se hur byteskompisen svarat på frågorna.

Go middag i solen

måndag 19 april 2010

Jodå...

...nu börjar jag känna att jag kommit nån vart med koftan. Men har hakat upp mig lite på slutklämmen på slaget fram. Ska sätta mig någon dag med det när jag inte är trött i huvudet. Har börjat sticka på ärmarna så länge. Men det är kul när man börjar se att det faktiskt inte är så långt kvar. Ett par fina knappar ska också väljas ut, garnet är så mjukt och skönt.

Frasse kom tassande när jag fotade och tyckte att här är ju såå skönt. Så där blev han liggande.

Go kväll

söndag 18 april 2010

Veckans bilder







Har fastnat för speglingar i vatten. Det är bara på morgonen jag hittills funnit stilla vatten i kanalerna. Senare på dagen har vattnet rörelse och då kan du inte fånga dessa fina speglingar. Ibland kan du ställa fotot på ända och luras att tro att det är en rättvis bild. Men här avslöjar såklart bokstäverna på huset och den lilla anden det hela :)


Önskar dig en skön söndag!

lördag 17 april 2010

Man tager vad man haver...



Har man ingen garnvinda kan ju alltid en damejeanne funka.

Go middag!

torsdag 15 april 2010

Provlappens vara eller icke vara


Har tagit för vana att göra en provlapp innan jag sätter igång med mina stickprojekt. Kommer ihåg att jag förr stickade med en större storlek på ena stickan för att jag drog åt på avigan, eller om det nu var rätan. Jag är glad att jag inte bara kastade mig över mönstret till spetssjalen utan stickade en provlapp även denna gång. I mönstret rekommenderar de stickor 5 men där har de Kid mohairgarn. Tummelisa trodde att jag kanske kunde ta stickor 4 istället men eftersom jag nog drar åt lite så kom vi fram till att jag ändå skulle testa nr. 5. Men 5 var alldeles fel, provade med nr 4, men det slutade t.o.m. på stickor 3. Nu är det bara att sätta igång med härligheten :)

Sov gott

tisdag 13 april 2010

Nämen inte nu igen!

Idag visste jag att jag skulle ha en chans att titta in hos Tummelisa efter jobbet. Ville ha garn till en spetssjal som jag funderat på och sedan kanske garn till något litet projekt. Eftersom det mesta jag stickat nu har gått i blågrönt/grönt var jag på jakt efter något åt det rödare hållet. Men.............

De här följde med mig hem!

Det här är Marks & Kattens Linen, 100%, kakigrönt (färg 25675). Ska bli en spetssjal, 70 x 160 cm. Mönstret har jag hittat i boken Sticka i romantisk lantstil, har tyvärr ingen bild att visa.

Sen hade hon en reakorg som drog i mig... Danskt, Löve garn som inte tillverkas längre. Kido Lame 63% mohair, 33%polyamid, 4% polyester i de med lite guldstänk i. Multi Kido 71% mohair, 29% polyamid i det utan. Hm... vad ska det bli av detta då, många meter i varje nystan så det räcker en bra bit. Ska det också bli en sjal måntro... Eller kanske pulsvärmare?


Må så gott i solen!

måndag 12 april 2010

Stickcafé


Ikväll blev det stickcafé på Steinbrenner med ett gäng härliga damer.

Gott fika, men var tog skärpan vägen...

Här går det undan!


Tjusig vårsjal.


Det är faktiskt ok att virka på stickcafé :)


Och jag stretar vidare med min kofta.

Under kvällen kom vi även fram till att det inte var näktergalen jag hörde härom kvällen. Det var ju koltrasten såklart! Ha ha! :D

Må så gott!

söndag 11 april 2010

Stickning på balkongen och veckans bild


Mmmmmmmm, har för första gången i år suttit i solen på balkongen och stickat :)

Så var det där med att välja ut veckans bild... Tyckte först det var knepigt att komma på vad jag skulle fota, hur "kul" kan det bli.?. Tror inte jag vill visa upp min disk som tronar på diskbänken... Har i alla fall kommit ihåg att ta bilder några dagar. En bild blev det inte denna vecka heller... :)


Väntar på spårvagnen i morgonsolen.



Sol- o skugglek.

Jodå jag hörde näktergalen härom kvällen, det låter så härligt!

Go kväll!

onsdag 7 april 2010

Jag har rotat i gömmorna...

och hittat detta garn. Minns inte när jag köpt det och till vad men det var nog på 80-talet. 10 nystan av varje färg, är väl inte helt förtjust i att det är 48% akryl i men 40% bomull och 12% lin får väga upp det hela.


Har provstickat lite...


och funderat lite...

så jag tror det får bli den här tröjan med tappade maskor av det ljusa garnet.

Var på stickcafé ikväll och vi surrade en del om sjalar. Jag funderar på om jag ska sticka en citron, har noterat att alla gör/har gjort det det senaste. Jag letar efter en "renare" sjal, dvs inte så himla mycket mönster i, jag gillar det enklare mer. Citronen är ju inte plottrig och så har jag sett en Clapotis på Ravelry som jag också tycker är fin. Egentligen hade det varit kul med ett ordentligt mönster, men jag vill ju använda sjalen när den är färdig... Nä det får nog bli någon av de ovanstående och så får jag hitta ett garn som är sååå fantastiskt så blir det kanon.

Har ni hört näktergalen än? Ett underbart vårtecken.

Go kväll och sov så gott :)

måndag 5 april 2010

Färdiga pulsvärmare och GästT(r)yck



Det är så roligt att jag har så många här på besök :) Om ni inte lagt märke till det så har jag stoppat in ett Gäst(T)ryck längst ner under inläggen. För dig som inte orkar/vågar ;) skriva en kommentar, så blir jag i alla fall glad om du vill lämna ett avtryck där. Det är så enkelt som att bara klicka i valda rutor.

Trevlig kväll :)

söndag 4 april 2010

Veckans bild

På nyår berättade en väninna att hon funderade på att ta ett foto varje dag ett helt år. Ögonblicksbilder från vardagen. Man tar ju oftast bilder vid speciella tillfällen ex. fest. Jag har märkt att jag ofta tagit foto när man sitter och äter eller fikar. Jag tycker om att fota och sedan jag skaffade digitalkamera har jag upptäckt vad mycket kul man kan göra med den :) Nu tar jag ännu mer bilder, jag "ser" motiv när jag är ute och går. Vinklar, färger och former. Ibland har vänner undrat "vad tusan har du fotat här?!" när jag hittat nån läcker vinkel, skugga eller färg.

Jag har funderat på väninnas fototankar och nu bestämt mig. Jag ska ta bilder varje vecka och välja ut ett foto. Min vardag, eller fest om det nu är så ;) Eftersom det gått ett antal veckor på året så blir det några bonusbilder idag på premiären.


Nu väntar kaffe och kanelbullar :)

lördag 3 april 2010

Glassarväder



Idag var det ett underbart vårväder så en promenad, lunch på en uteservering och glass var ett måste. Den här tiden är den bästa på hela året! Allt som växer, dofterna i naturen, fåglar som kvittrar och sol som värmer. Vi kryper ur vårt ide och njuter av livet i solen :)



Min sjal fick följa med på promenad.


Glad Påsk

fredag 2 april 2010

Ännu en award



Kom hem från en trevlig utekväll och kikade in på bloggen och facebook innan sängen. Upptäcker att jag fått en award! Ytterligare glädje att tänka på innan jag somnade. Har googlat på texten och det är portugisiska, "Denna blogg är en charm". Awarden har färdats ända från Arles i Provance. Tack snälla Medea!

Som vanligt följer ett antal regler med awarden:

1. Man ska lägga ut Awarden i sin blogg.
2. Ge den till 12 personer.
3. Länka till dessa.
4. Meddela dessa att de fått den.
5. Ange vem man fått den från och länka tillbaka.

Här kommer min awardlänkning:

Glad Påsk!

torsdag 1 april 2010

April april



Upptäckte att garnet från Grötö matchade koftan jag håller på att sticka, bonus :)

Koftan har inte fått den uppmärksamhet den behöver så nu får det bli lite mer koncentration på den. Mina nyinköpta stickmarkörer pryder sin plats i det gröna garnet.
Av Grötögarnet blir det en sjal. Har plockat lite idéer här och där. Det blir en sjal med ryggrad.


Blev överraskad vartefter jag stickade, trodde jag började nertill på sjalen. Jag lade upp 6 maskor och ökar i sidorna och på var sida om mittmaskorna. Har bara stickat en sjal tidigare och där ökade jag enbart i båda sidor, då blev det stickat från snibb och uppåt. Det måste vara ökningarna i ryggraden som gör att den blir vinklad åt andra hållet. Eller vad säger ni som är rutinerade stickare? Har jag fått det helt om bakfoten? Håller på att leta efter ett sjalmönster med mer mönster, en större utmaning lockar. Jag gillar det mer enkla, inte så mycket krussiduller. Om någon har tips tar jag gärna emot dem.


Hittade ett foto på en barntröja jag stickade till en 3-åring 1991. Om jag minns rätt är det ett Dropsmönster.

Åter till stickningen!

P.S. Har ni blivit lurade idag? :) D.S.