fredag 29 januari 2010

Här kommer några kort av papperna från gårdagens inköp hos Lilla Kortverksta´n i Stenungsund.



 

 

torsdag 28 januari 2010

Kolla va´ kul!

Vonnas Scrap: Så här ser det ut nu!


(Hm, upptäcker att man måste scrolla upp den sida som öppnas... Vet ännu inte hur man löser sånt. kommer väl med tiden :)  )


Hittade bloggen till ägarinnan vars scrapbutik jag var och shoppade hos idag. Nyöppnad och fin på Strandvägen i Stenungsund. Det roliga är att jag var inneboende hos damen som förr bodde i huset. Sommaren 1986, med gångavstånd till jobbet som låg på torget. Har aldrig haft så nära till jobbet. Så jag har alltså sovit ovanpå butiken. Damen som bodde där var dessutom mormor till min väninna som var med mig idag. :)

Kolla vilka fina papper jag köpte... Har redan funderat ut vad jag vill göra av en del :)


Naturligtvis var vi inne i garnbutiken oxå så dessa garner ska bli en mössa jag går och funderar på hur jag ska sticka. Sandnes Garn Lanett 100 % merinoull.



onsdag 27 januari 2010

Woohooo






Så här kommer mina sockor att se ut. Tänkte att det kunde vara kul att blanda in en färg till i skaftet men foten ska vara svart. Hm, får nog ta mig i kragen och sy ihop min tröja ikväll...

tisdag 26 januari 2010

Födelsedagssockor

Nu är de överlämnade!
Födelsedagsbarnets ena katt lade genast beslag på en socka, genom att lägga sig på den. Varmt å gott förstås :)
Jag gillar skaftet, lite annorlunda än den vanliga sockresåren.
Har redan börjat på mina egna :)

söndag 24 januari 2010

StickCafé

Nyss hemkommen från några timmars trevligt stickcafé. Vi var ca 30 damer i varierande åldrar som samlats i Vuxenskolans lokaler i Redbergsskolan. Det var tydligt att de flesta kände varandra sedan tidigare och caféet har varit igång under lång tid. Vi var ändå ganska många som var nya för dagen. I höstas såg jag att de hade detta stickcafé men kunde tyvärr inte gå då.

Det var härligt att lyssna till sorlet mellan damerna, sorlet om färdiga, pågående och framtida projekt. Jag tittade, klämde och kände på olika garner och fantastiska kreationer.
Stickcaféer är ett superbra forum där man kan träffa människor med samma intresse som sig själv. Man får nya ideér och njuter av färg och form. Trevligt prat och go fika medans mitt eget projekt tar form. Jag är glad att det just nu kommer så många nya träffmöjligheter inom stickningen.

Det är Sticknätet (via Hemslöjdskonsulenterna i Västra Götaland) som arrangerar dessa caféer i samarbete med Vuxenskolan och Stadsbiblioteket. Det kommer att vara ytterligare 7 träffar, även på Stadsbiblioteket och mitt favvofik i Botaniska trädgården. Jag ska definitiv försöka gå så många gånger som möjligt!
Följ min blogg med bloglovin

lördag 23 januari 2010

En soligt härlig dag


Nu är födelsedagssockarna till min väninna färdigstickade och ska bara lämnas över. Det blir ett par till mig själv också, i garnet som ni ser på bilden. Upptäckte att jag valt samma färger som pälsen på min ena katt... :)  Drops Fabel superwash 75% ull 25% polyamid.
Min gröna tröja är färdigstickad och väntar nu bara på att bli ihopsydd. Sedan ska en fin kant virkas runt halsringningen.
Imorgon blir det stickcafé, trevligt!
Idag skiner solen så fint så det är ett måste med en promenad.

Ha en skön dag!

tisdag 19 januari 2010

Ett, tu, tre.






Ja då blev det några kort idag oxå.

söndag 17 januari 2010

Att hitta tillbaka




Senast jag stickade var i mitten av 90-talet, att jag började sticka igen nu i höstas var egentligen en slump. Jag och en väninna som också tycker om att handarbeta, tittade in i en garnbutik i Stenungsund. Såklart hittade jag ett härligt garn och beslutade mig för att blanda tre färger för att sticka en sjal/halsduk. Visserligen utan mönster men det skulle väl inte vara så svårt. Kom knappt ihåg hur man stickade så det blev till att googla för att få minnet tillbaka. :)
Efter att sjalen var färdig fick det bli ett pannband av restgarnerna från sjalen. Ser i efterhand att jag skulle stickat båda kantmaskorna i samma färg, ser lite skräpigt ut nu. Men det går ju enkelt att snygga till med lite virkning.

lördag 16 januari 2010

Sååå då kommer det lite mera pyssel.





Skapardag!


Kolla här så fina papper jag hittat :) Idag finns kreativiteten så då är det bäst att passa på!


Frasse vill så klart vara med och kolla in så allt blir bra, han är ju ändå objektet för kreativiteten...





Färdigt! :)

onsdag 13 januari 2010

Nämen ojdå!

Inte trodde jag att jag skulle hitta till bloggandets värld.
Men nu när jag kommit igång med mitt stickeri och scrapperi så blir jag så ivrig att dela med mig till likasinnade.
Om det inte plötsligt blivit en stickboom nu så är det väl jag som börjat titta extra mycket. Senaste veckan har jag noterat att det ploppar upp stickcaféer på många ställen, kul! Många möjligheter till att knyta nya kontakter :)
Just nu håller jag på med en grön och skön tröja, har inte så mycket kvar och ser fram emot att äntligen ta på mig den. Värmer nog gott nu i kylan. Har även ett par sockar på gång som jag ska ge bort till en väninna.
Rotade i förrådet för ett tag sedan och hittatde mysiga garner. Tyvärr några av akryl och nylon! Vad?! Varför har jag köpt dem? Däremot hade jag garner med bomull-linblandning så det får bli nåt fint med dem till sommaren.
Ajöken för i kväll!