söndag 30 maj 2010

Godsaker


Idag fick det bli lite virkat, har tänkt att ge bort några godsaker i present. Jag har hittat olika mönster på dammsugare och testade ett utav dem idag, även om ändarna inte blev av choklad på denna variant... Remsan som ligger i förgrunden hade jag en fundering om att den skulle bli engelsk konfekt. Borde inte vara så svårt att göra men jag får nog tänka om lite, känns inte helt ok utifrån tanken jag hade. Eller har du ett mönster?

Må så gott!

Veckans bild

Den här veckan bjöd på diverse trevligheter. En skön after work, en trevlig middag med god mat och dryck i skön miljö och förlagsfestligheter.
Förlaget bjöd in oss för information om kommande utgivning och nyutgivning. Vi fick bl.a. lyssna på en debuterande författare och en fotograf som följt ett band och dokumenterat dem. Sedan bjöds vi på god mat och dryck. Trevligt mingel med kollegor i branschen. En mysig kväll! En mysig vecka!


Önskar er en skön söndag!

fredag 28 maj 2010

För lite tid

Just nu känns det inte som jag kommer att bli klar med mina pågående stickprojekt. Nya "vill" jag inte heller påbörja, vill bli färdig med de jag håller på med!
Ligger i lä med de allra flesta stickare som har typ 30 projekt på G på samma gång... Skulle gärna gå och köpa nytt fint, rött garn eller någon annan härlig färg än de gröna, som jag håller på med nu. Så lite kvar att sticka men ändå känns det segt. Hinner inte heller sticka så mycket just nu. Vill börja med lite virkade saker också, har garn, mönster och virknål, men... Längtar till andra veckan i juni, då är det tre, ja 3 stickcaféer plus WWKIPD. Då blir det sticka av, sedan kommer semestern snart. Då kan jag sticka så mycket jag vill!!


Trevlig kväll!


torsdag 27 maj 2010

Utlottning!

För att fira att min räknare passerat 3000 besök kommer här en liten utlottning. För att delta länkar du min utlottning på din blogg och skriver en kommentar i mitt inlägg om vilken vinst du önskar dig. Sista dagen att delta är den 6/6, senast kl. 17 och på kvällen presenterar jag vinnarna.

En rosa bomullssjal, 190 x 50 cm.

Hjärtarmband med grov kedja, 19 cm långt.

Välkommen :)

måndag 24 maj 2010

Den har kommit!



Mitt Traderafynd, visst är den fin! :D

Idag var jag äntligen på stickcaféet på Steinbrenner, det var några veckor sedan sist. Alltid lika trevligt. Har kommit igång med sista ärmen till min kofta med krage också. Snart så...

Go kväll!

söndag 23 maj 2010

Solig söndag och stickcafé

Ikväll träffade jag Eva på Centralen för en stunds stickning. Vi fick en trevlig timme tillsammans innan hon åkte vidare till Frankrike. Eva kommer att vara här den 13 juni också. Jag passar på att göra lite reklam, så greppa din stickning och kom :)

Tidigare idag passade jag och C på att gotta oss i solen i Botaniska. Man får passa sig för solen, jag börjar likna en röd kräfta nu...

Må så gott!

Mellan hägg och syren har skomakar´n stängt


Välkommen svalka för överhettade Göteborgsvarvslöpare.


Underbart sommarväder igår! Dags att ta fram sommarskorna.

onsdag 19 maj 2010

Tropisk hetta och garnvinda

De har kommit upp! :D


Ja några små har börjat sticka upp sina huvuden. Inte konstigt med tanke på den fuktiga värme vi haft de sista dagarna. Underbart, sommaren är på väg, faktiskt! T.o.m. häggen har slagit ut sedan i morse. Undrade först vad det var som luktade så gott när jag promenerade hem från spårvagen. Den här ljusgröna prunkande tiden på året är den bästa.
Idag har jag även haft lyckan att komma över en garnvinda på Tradera. Av en slump hamnade jag där och sökte på garnvinda och nu är jag glad ägare av en. Så nu är det bara att vänta på att den dimper ner i posten.

Skön varm kväll på er!

tisdag 18 maj 2010

Tågstickning



Idag var jag på besök hos T och lille E. Dit kan man åka tåg så en stickning fick följa med. Tur var väl det...


...för på hemvägen var tåget både försenat och fick stanna på vägen hem. Då är det skönt att ha en bok, eller som idag en stickning, att fördriva tiden med.
Tycker detta garn är lite halkigt, eller skulle jag ha större stickor för att garnet är lite härligt ojämnt? Kör just nu med 4 strumpstickor för att strama upp lite. Känns som stickorna inte halkar runt lika mycket. Bättre det än att tappa maskor och sticka.

Må så gott!

söndag 16 maj 2010

Otålig!


Hallå där nere!!

Ska ni inte komma upp snart?!?


Hoppas ni haft en skön helg :)

lördag 15 maj 2010

Svallvågor


Titta på dessa små små gosingar!

Inte helt lätta att få med på bild, kolla svallvågorna ;)

Mamma med och övervakar, förde ett himla liv och kom fort simmande när jag närmade mig.

Go kväll go kväll

fredag 14 maj 2010

Jomen kanske

Gottat mig nästan halva dagen på balkongen, så skööönt i solen. Sjalen kanske inte blir så dum i alla fall.

:D

torsdag 13 maj 2010

No comments

Favorit i repris



Tyckte det skulle vara kul att sticka dessa pulsvärmare i ett ickemelerat garn. Gillade vridningen i dem och funderar på att sticka en liten tumkant denna gång. Jag tycker om den vackra grå färgen på garnet, som tyvärr inte kommer fram här. Tror också att det skulle vara fint med en slätstickad variant med en söt virkad spets upptill, eller kanske tygspets. Får se vad det blir. Stickor 2,5 får arbeta denna gång.

Ha en skön dag!

måndag 10 maj 2010

Längtan



För några somrar sen var jag på målerikurs på Visingsö. På en cykeltur på den vackra ön såg jag ett fint hus med läckra skuggor på. Var tvungen att leka lite med den tankebilden när jag kom tillbaka till kursgården. Önskar jag hade så stark längtan så jag verkligen tog mig tid att leka med måleriet. Kanske kan bli i sommar?

Go kväll

söndag 9 maj 2010

Veckans bilder


Utanför mitt köksfönster.

Här kan man äta lunch...

Thai.

Må så gott!


lördag 8 maj 2010

Nu då!



En rapport blev det idag i alla fall.

Go kväll!

På´t igen



Kaffe, godis och en varm katt. Något mer kan väl inte behövas när jag börjar om på Maudsjalen?

Gråmulet blåsigt må gott till er

torsdag 6 maj 2010

Äntligen

börjar jag se att det jag stickar liknar en kofta! :)
Nu har jag bara en och en halv ärm och kragen kvar. Diana som stått i källarskrubben har fått komma upp för att hjälpa mig att modella mina stickningar.


Ha en skön dag i solen!

tisdag 4 maj 2010

Till Wålstedts...

skickar min syster Stina sina fårs ull för att göra fint garn. Som det här jag fick på posten härom dagen.


Tvåtrådigt av Gotlandsfår, hela 240 gram, vad ska jag göra för fint av det? Kom gärna med förslag :)  Stina har också lämnat in rå vit finull till Kilafors ullspinneri. Hon säljer även fårskinn och kardflor så ta en titt på hennes hemsida. Där kan ni se bilder på både får, skinn och t.o.m. ett gäng grisar.

Må så gott!

söndag 2 maj 2010

Bananer och ormbunksbollar



I år hann jag inte ta foto på dessa underliga växter innan de slagit ut. Såg dem första gången för några år sedan på en promenad i Änggårdsbergen. Plötsligt var där massa gula bananer som dök upp ur marken! Innan de slagit ut ser de ut som, bananer. Ni kan hitta dem i Rododendrondalen men även bortanför Vitsippsdalen i Botaniska trädgården. De kallas för Gul Skunkkalla, doftar en del, men skunk... det vet jag inte.

Så söta de här små bollarna är. På väg att rulla ut sig till spretiga ormbunkar.

Go kväll